Tom Vierendeels
Volledig scherm
© Tom Vierendeels

Winkeldief blijkt messen op zak te hebben: 5 maanden cel gevorderd

RuisbroekEen Noord-Afrikaanse man riskeert vijf maanden cel voor winkeldiefstallen en verboden wapenbezit. 

 1. Nieuw hofmaarschalkenpaar aangesteld tijdens Oenstellingsgala
  Halle

  Nieuw hofmaar­schal­ken­paar aangesteld tijdens Oenstel­lings­ga­la

  De Orde van Hofmaarschalken en Hofdames Halle stelde een nieuw Hofmaarschalkenpaar aan tijdens het groot Oenstellingsgala op de campus van Don Bosco. Kensy Joris en Cynthia Petit zijn nu officieel Hofmaarschalk en Hofdame van Halle. Tijdens het evenement traden lokale artiesten op maar ook Jettie Pallettie en de Lawineboys. Hofmaarschalk Cédric I en zijn Hofdame Peggy I, zijn samen met Mini Hofmaarschalk Jochem I en Mini Hofdame Ilona I tijdens de avond ook nog opgenomen in de Orde. Jubilarissen Jenny, Pablo en Safira werden ook nog in de bloemetjes gezet voor hun bijdrage aan de vereniging. Als extra verrassing werden onder de toeschouwers acht juwelen van Juwelier Bosmans verloot. Voor het nieuwe Mini Hofmaarschalkenpaar is het wachten tot Kindercarnaval.
 1. Halle en JAC lanceren podcast rond welzijn bij jongeren
  Halle

  Halle en JAC lanceren podcast rond welzijn bij jongeren

  De stad Halle en het JAC Halle – Vilvoorde brengen op vraag van Halse scholen een nieuwe podcastreeks rond welzijn bij jongeren uit. Onder de titel ‘tzwalwelzijn’ komen vijf thema’s rond welzijn aan bod: stress, rust, experimenteren, jezelf zijn en grenzen durven stellen. Elke aflevering biedt handvaten door te zorgen voor herkenning en erkenning van de thematiek. “Bovendien toont de reeks ook de weg naar verschillende welzijnspartners en organisaties in Halle”, klinkt het. “Zo verkleint de drempel voor jongeren om zelf naar hulpverlening te stappen.” Via de website kan iedereen ook gerichte informatie opvragen zodat ze met de podcast aan de slag kunnen binnen de klas, jeugdbeweging of leefgroep. Alle nodige informatie en ook de podcast zelf zijn terug te vinden op www.halle.be/tzwalwelzijn.
 2. Ruzie tussen eigenaar en nieuwe uitbater: Club Umani in voormalige The Lord heropent niet. “Ze hebben hun kar volledig gekeerd toen ze zagen dat de zaak wél kon draaien
  PREMIUM
  Schepdaal

  Ruzie tussen eigenaar en nieuwe uitbater: Club Umani in voormalige The Lord heropent niet. “Ze hebben hun kar volledig gekeerd toen ze zagen dat de zaak wél kon draaien

  De legendarische discotheek langs de Ninoofsesteenweg in Schepdaal zal deze maand dan toch niet heropenen. Decennialang ging de zaak door het leven als The Lord, tot Roger Kerremans van Kokorico het gebouw opkocht. Zijn Umani was echter geen lang leven beschoren, maar Claude Van Cools kondigde eind vorig jaar een heropening aan. “Ik ben gebruikt en bedrogen”, foetert Van Cools.
 3. Delphine Nkansa, Rani Rosius en Hanne Claes snel op IFAM, Jolien Boumkwo sterk met de kogel
  indooratletiek

  Delphine Nkansa, Rani Rosius en Hanne Claes snel op IFAM, Jolien Boumkwo sterk met de kogel

  De IFAM in zaal trekt misschien minder toppers naar Gent dan in de zomer naar Oordegem, maar er vallen toch altijd wel limieten op te tekenen voor internationale kampioenschappen. Dit keer bleken Delphine Nkansa en Rani Rosius aan het feest op de 60m. Nkansa voldeed zelfs in haar reeks aan de limiet van 7.22 en deed daar nog één honderdste vanaf in de finale. Rosius toonde zich vooral in de reeksen met 7.23.