De rotonde aan de Bergensesteenweg.
Volledig scherm
De rotonde aan de Bergensesteenweg. © Google Streetview

Werken van start op Bergensesteenweg: verkeershinder verwacht vanaf maandag

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start maandag met het plaatsen van een groot opvangrooster voor regenwater op de Bergensesteenweg. De werken duren een week en zullen flink wat verkeershinder veroorzaken.

 1. CAW Halle-Vilvoorde krijgt 9.000 mondmaskers van Haviland: “Meer dan welkom, want vraag naar psychologische hulpverlening stijgt”
  Halle-Vilvoorde

  CAW Hal­le-Vilvoorde krijgt 9.000 mondmas­kers van Haviland: “Meer dan welkom, want vraag naar psychologi­sche hulpverle­ning stijgt”

  De Intercommunale Haviland heeft 9.000 mondmaskers geschonken aan het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) Halle-Vilvoorde. De mondmaskers zullen voornamelijk aan cliënten worden aangeboden voor wanneer ze in contact komen met de hulpverleners. “Vaak zien we ze toekomen met een vuil mondmasker of eentje dat niet helemaal voldoet aan de normen”, zegt adjunct-directeur Wim Van Campenhout van het CAW.
 2. De coronacijfers in Sint-Pieters-Leeuw van vrijdag 9 oktober

  De coronacij­fers in Sint-Pie­ters-Leeuw van vrijdag 9 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Sint-Pieters-Leeuw, op één dag 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 154. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Sint-Pieters-Leeuw op 445 te liggen. Omdat Sint-Pieters-Leeuw meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.