De Rink in Sint-Pieters-Leeuw.
Volledig scherm
De Rink in Sint-Pieters-Leeuw. © Google Maps

Vrijdagmarkt verhuist opnieuw naar Rink

Sint-Pieters-LeeuwVanaf deze vrijdag zal de wekelijkse markt in Sint-Pieters-Leeuw opnieuw doorgaan langsheen de Rink, dat werd beslist na een tussentijdse evaluatie bij de marktkramers.

 1. Schepdaal schreeuwt ‘hun’ Remco naar de overwinning in De Rustberg: “Deze prestatie is Merckxiaans”
  Schepdaal

  Schepdaal schreeuwt ‘hun’ Remco naar de overwin­ning in De Rustberg: “Deze prestatie is Merckxi­aans”

  Nagelbijten was het, in supporterscafé De Rustberg zondagochtend. Tientallen supporters schreeuwden hun wielerheld en kannibaal van Schepdaal naar de overwinning. Remco Evenepoel is wereldkampioen! “Mijn vrouw haar warm eten zal voor vanavond zijn”, klinkt het bij een dolenthousiaste supporter. Het wordt een feest dat hoogstwaarschijnlijk nog tot in de vroege uurtjes verdergezet zal worden. Wij waren er deze voormiddag alvast bij vanop de eerste rij.
 2. Negentiende rolstoelwandeling eindigt met optreden aan parochiecentrum
  Sint-Pieters-Leeuw

  Negentien­de rolstoel­wan­de­ling eindigt met optreden aan parochie­cen­trum

  De Katholieke vereniging voor gehandicapten organiseert samen met Betty Van Laethem haar negentiende rolstoelwandeling. De wandeling duurt een uurtje en gaat door op zaterdag 24 september om 14 uur. Vertrekken doen ze aan het parochiecentrum in de René Balléstraat 6. Het parcours gaat langs een aantal straten in de buurt van de Rink en langs het landhuis de Viron. De activiteit wordt afgesloten met een optreden van Rudi Tastenoe. Het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw, vzw De Poel, het Rode Kruis en de lokale politie verlenen hun medewerking aan de organisatie. Vzw De Poel staat mee in voor het vervoer van de deelnemers, het Rode Kruis zorgt voor bijstand en de Lokale Politie begeleidt de wandeling. Wie wil mee gaan kan Erik Devillé, diensthoofd sociale en welzijnsdienst, contacteren op telefoonnummer 0495/589.609 of mailen naar erik.deville@sint-pieters-leeuw.be.