Vlaams minister Ben Weyts plantte vandaag de laatste van de in totaal 7.874 Gordelbomen.
Volledig scherm
Vlaams minister Ben Weyts plantte vandaag de laatste van de in totaal 7.874 Gordelbomen. © Amber Gys

Vlaamse Rand is 7.874 bomen rijker dankzij alternatieve editie Gordel 2020

Sint-Pieters-LeeuwDe laatste drie Gordelbomen van de in totaal 7.874 werden zondag in Sint-Pieters-Leeuw geplant door Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) en burgemeester Jan Desmeth (N-VA). De actie kaderde in een alternatieve editie van de Gordel 2020 waarbij deelnemers zich konden registreren om bomen of struiken te laten planten in de Vlaamse Rand. “Wij zijn vastberaden verder te blijven werken aan de leefbaarheid van onze directe omgeving”, klinkt het.

 1. “Bestelwagen defect? Dan rijden we zelf naar garage, terwijl ons werk blijft liggen”: waarom postbodes in Pajottenland en Zennevallei staken en zich nog meer werk op de hals halen
  Play
  PREMIUM
  Zennevallei/Pajottenland

  “Bestelwa­gen defect? Dan rijden we zelf naar garage, terwijl ons werk blijft liggen”: waarom postbodes in Pajotten­land en Zenneval­lei staken en zich nog meer werk op de hals halen

  Tachtig postbodes in de Zennevallei en het Pajottenland zijn in staking. Dienstwagens zijn in slechte staat, nieuwe collega’s vluchten na één dag weg uit het mailcenter en wie klaagt wordt opzij geschoven. De hoge werkdruk blijkt de druppel te zijn. “Door deze actie zullen de postbodes twee weken nog meer overuren moeten draaien”, zegt vakbondsafgevaardigde Iris Vancutsem. “Maar het is echt genoeg geweest voor hen.” We gingen langs aan het stakingspiket.
 2. Personeel Inkendaal verwent hele week revalidanten tijdens ‘What Matters to You’-week
  Sint-Pieters-Leeuw

  Personeel Inkendaal verwent hele week revalidan­ten tijdens ‘What Matters to You’-week

  Het revalidatieziekenhuis Inkendaal neemt al enkele jaren trouw deel aan de internationale ‘What Matters to You’-dag. Zorgverleners en hun teams zetten zich op die dag extra in om oog en oor te hebben voor de kleine dingen die belangrijk zijn voor de mensen aan wie ze zorg verlenen, voor hun familie en hun omgeving. Die dag zou dit jaar op 6 juni plaatsvinden maar door corona waren grote activiteiten uit den boze. En dus toonde het personeel zich creatief met een alternatief programma dat een hele week omvatte. De revalidanten werden getrakteerd op een lekker ontbijt, er werd een verrassingsdessert georganiseerd waarbij winnaars ook nog eens een leuk extraatje kregen en radiomakers Ben Braillard en Kris Baert kwamen langs om live een verzoekprogramma te presenteren tijdens ‘Radio Inkendaal’.