Mozkito
Volledig scherm
© Mozkito

Verwaarloosde dieren in beslag genomen terwijl eigenaar op verlof is: “Hij begreep niet waarom ze werden meegenomen”

De politiezone Zennevallei heeft maandag in het holst van de nacht drie honden en twee parkieten bij een particulier in beslag genomen. De buren vonden het aanhoudende geblaf onrustwekkend en alarmeerden de politie. “De temperatuur was zeer warm en in de woonst lagen uitwerpselen en urine.” De dieren zaten al enkele dagen alleen thuis.

9 reacties

 • Els P

  3 jaar geleden
  En dat gebeurt vaak hoor, blaffende honden, baasje komt thuis, honden blaffen niet meer, baasje ziet geen probleem.....
 • Sebastian Peeters

  3 jaar geleden
  Ik laat mijn hond ook elke zomer 3 weken alleen thuis en hij kan daar perfect mee om. Hij zit wel niet opgesloten binnen en er komt dagelijks iemand mee wandelen. Het is een kwestie van planning. Buiten heeft hij verschillende hokken op een terrein van 2000 vierkante meter. Natuurlijk gaan er weer wat groene stadsmensen van op hun appartement en zonder huisdieren commentaar hierop hebben.
 • Mo Haenen

  3 jaar geleden
  En zo'n geweldige eigenaar haalt zich weer andere honden in huis en geen haan die ernaar kraait...dit ondanks het verbod op het houden van dieren als het ooit zover gaat komen. Want wie gaat de naleving ervan controleren??? Goed dat de dieren daar weg zijn, maar het lost meestal niets op; deze mensen leren het nooit...
 • Carline Jonckheere

  3 jaar geleden
  Ze begrijpen het niet? En ze hadden nog gedaan? Dan zaten die honden dagen lang zonder eten? Honden hebben het verstand ook niet om hun eten te verdelen over verschillende dagen. Die eten vaak alles in eens op. Goed dat ze daar weg zijn.
 • Hugo BAVRE

  3 jaar geleden
  Honden mogen niet langer dan 4 uren alleen gelaten worden wanneer zij daarop getraind zijn. De hond is een roedeldier en het baasje is de leider. Leider te lang weg verlatingsangst, paniek.