Provincie geeft renteloze leningen aan sociale verhuurkantoren voor de renovatie van woningen. Op de foto gedeputeerde Gunther Coppens (N-VA) en Veerle Seré, voorzitter van de raad van bestuur van SVK Zuidkant, voor de sociale woning in de J. Ameysstraat in St.-Pieters-Leeuw
Volledig scherm
Provincie geeft renteloze leningen aan sociale verhuurkantoren voor de renovatie van woningen. Op de foto gedeputeerde Gunther Coppens (N-VA) en Veerle Seré, voorzitter van de raad van bestuur van SVK Zuidkant, voor de sociale woning in de J. Ameysstraat in St.-Pieters-Leeuw © rv/Provincie Vlaams-Brabant

Sociale woningen Sint-Pieters-Leeuw en Buizingen sneller gerenoveerd dankzij renteloze provinciale leningen

Sint-Pieters-Leeuw/BuizingenHet Sociaal Verhuurkantoor Zuidkant krijgt van de provincie Vlaams-Brabant renteloze leningen om woningen in Sint-Pieters-Leeuw en Buizingen te renoveren.

 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 2. Dronken chauffeurs maken brokken. Corona steeds vaker excuus voor uitspattingen: “Twee glazen wijn gedronken? Twee emmers zou ik nog geloofd hebben”
  PREMIUM
  Halle/Liedekerke/Dilbeek/Beersel

  Dronken chauffeurs maken brokken. Corona steeds vaker excuus voor uitspattin­gen: “Twee glazen wijn gedronken? Twee emmers zou ik nog geloofd hebben”

  Als we al eens op stap gaan in coronatijden dan gieten we ons vol met alcohol. Zo leek het toch tijdens een speciale zitting in de politierechtbank in Halle. Tientallen chauffeurs die dronken brokken maakten moesten verschijnen. “Na de lockdown was een feestje pas geslaagd met meer dan 3 promille alcohol in het bloed”, stelde rechter Johan Van Laethem sarcastisch vast. Enkele uitspattingen op een rij.
 1. 3 miljoen euro om Nederlands te promoten in onderwijs Vlaamse Rand: “Ontnederlandsing legt grote druk op scholen in deze streek”
  Vlaamse Rand

  3 miljoen euro om Nederlands te promoten in onderwijs Vlaamse Rand: “Ontneder­land­sing legt grote druk op scholen in deze streek”

  Op meer dan dertig scholen in de Vlaamse Rand zal het Nederlands bij leerlingen én ouders de komende jaren meer gepromoot worden met allerlei projecten. Vlaams minister van Onderwijs en Vlaamse Rand Ben Weyts (N-VA) voorziet daarvoor 3 miljoen euro. De scholen zijn blij met het initiatief. “Want het aantal leerlingen dat thuis Nederlands spreekt is in sommige klassen al een minderheid geworden”, klinkt het.