De Sint-Stevensschool in Sint-Pieters-Leeuw.
Volledig scherm
De Sint-Stevensschool in Sint-Pieters-Leeuw. © Google Maps

Sint-Stevensschool sluit de deuren door coronabesmettingen

 1. Tjerdy (24) verkocht liefst 610 plantjes voor Kom op tegen Kanker en breekt hiermee Dilbeeks record
  Dilbeek

  Tjerdy (24) verkocht liefst 610 plantjes voor Kom op tegen Kanker en breekt hiermee Dilbeeks record

  In Dilbeek werd een prachtig en hartverwarmend record verbroken. En niet de minste, want het gaat hierbij om iemand die enkele weekends geleden het meeste plantjes ooit verkocht heeft in de gemeente ten voordelen van Kom op tegen Kanker. Tjerdy Kestemont is pas 24 jaar maar strijd al enkele jaren vol moed tegen het beestje. Dankzij de verkoop van liefst 610 azalea’s -goed voor een persoonlijk ingezameld bedrag van 4.270 euro- draagt hij nu zijn eigen steentje bij.
 2. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 1. Proces rond metissenkinderen gestart: “Veel excuses maar geen schadevergoedingen”
  Brussel

  Proces rond metissen­kin­de­ren gestart: “Veel excuses maar geen schadever­goe­din­gen”

  “België heeft de moed niet gehad om de misdaad te erkennen. Het land wilde niet opdraaien voor de schade.” Dat zei Michèle Hirsch, een van de advocaten van de vijf metissenkinderen die de Belgische staat aanklagen voor misdaden tegen de menselijkheid. De vrouwen werden geboren in het koloniale Congo en waren allen kinderen van Congolese moeders en Belgische vaders. Ze werden bij hun ouders weggehaald vanwege hun gemengde afkomst en in een weeshuis geplaatst.