Het gemeentehuis van Sint-Pieters-Leeuw.
Volledig scherm
Het gemeentehuis van Sint-Pieters-Leeuw. © Foto Mozkito

Sint-Pieters-Leeuw wil een beroep doen op subsidies van nieuwe Vlaams ‘Plan Samenleven’

Sint-Pieters-LeeuwSint-Pieters-Leeuw wil gebruik maken van de nieuwe Vlaamse subsidies waar steden en gemeenten een beroep op kunnen doen om het samenleven in diversiteit te bevorderen.

 1. Rotsblokken jagen sluipverkeer uit woonwijk. Toch zijn fietsers ontevreden: “Wie bedenkt nu zo’n gevaarlijke oplossing?”
  Play
  Sint-Pieters-Leeuw/Anderlecht

  Rotsblok­ken jagen sluipver­keer uit woonwijk. Toch zijn fietsers ontevreden: “Wie bedenkt nu zo’n gevaarlij­ke oplossing?”

  Een maatregel om fietsers meer ruimte te geven en sluipverkeer te bannen veroorzaakt ergernis… bij de fietsers. Twee massieve en slecht gesignaleerde rotsblokken versperren sinds kort de Vogelenzangstraat op de grens van Anderlecht en Sint-Pieters-Leeuw. “Mijn kind van 3 jaar kon die rotsen maar nipt ontwijken", zucht een buurtbewoonster.
 2. Nergens worden meer groene wagens gekocht dan in Vlaams-Brabant: forse stijging in 1 jaar tijd
  PREMIUM
  Vlaams-Brabant

  Nergens worden meer groene wagens gekocht dan in Vlaams-Bra­bant: forse stijging in 1 jaar tijd

  In ons land worden nergens meer elektrische en hybride wagens gekocht dan in Vlaams-Brabant. Het aantal nieuw ingeschreven elektrische voertuigen in onze provincie verdrievoudigde zelfs bijna in één jaar tijd. Zowat tien procent van het totale wagenpark in Vlaams-Brabant is groen. Vier procent meer dan het jaar voordien. Dat blijkt uit cijfers die parlementslid Peter Van Rompuy opvroeg bij minister Diependaele.