Sint-Pieters-Leeuw voert een bouwstop in en hoopt zo onder andere in de de wijk Negenmanneke de verstedelijking een halt toe te roepen.
Volledig scherm
Sint-Pieters-Leeuw voert een bouwstop in en hoopt zo onder andere in de de wijk Negenmanneke de verstedelijking een halt toe te roepen. © Mozkito

Sint-Pieters-Leeuw voert bouwstop in: “Grenzen van verstedelijking zijn bereikt”

De gemeente Sint-Pieters-Leeuw voert een bouwstop in tot 2025. Er mogen geen wegen meer aangelegd worden naar gronden die nog nooit verhard of bebouwd werden. Zo wil het schepencollege voorkomen dat nog meer groene ruimte wordt volgebouwd. “De grenzen van de verstedelijking zijn bereikt”, klinkt het.

 1. Proces rond metissenkinderen gestart: “Veel excuses maar geen schadevergoedingen”
  Brussel

  Proces rond metissen­kin­de­ren gestart: “Veel excuses maar geen schadever­goe­din­gen”

  “België heeft de moed niet gehad om de misdaad te erkennen. Het land wilde niet opdraaien voor de schade.” Dat zei Michèle Hirsch, een van de advocaten van de vijf metissenkinderen die de Belgische staat aanklagen voor misdaden tegen de menselijkheid. De vrouwen werden geboren in het koloniale Congo en waren allen kinderen van Congolese moeders en Belgische vaders. Ze werden bij hun ouders weggehaald vanwege hun gemengde afkomst en in een weeshuis geplaatst.
 2. Radio Rand wordt gloednieuwe lokale radio voor het Pajottenland: “Aandacht voor muziek, nieuws en live-uitzendingen”
  PREMIUM
  Pajottenland

  Radio Rand wordt gloednieu­we lokale radio voor het Pajotten­land: “Aandacht voor muziek, nieuws en li­ve-uitzendin­gen”

  Goed nieuws voor de inwoners van het Pajottenland want de komende dagen zal je stilaan maar zeker kunnen luisteren naar een gloednieuwe lokale radio. Radio Rand start op zaterdag 9 oktober namelijk met uitzendingen in de ruime regio. De bezielers zijn al enkele maanden voorbereidingen aan het treffen, maar nu de eerste antenne pronkt bovenop CC Westrand kan het werk pas écht beginnen. Algemeen Directeur Bernard Bosch legt ons uit hoe alles in z’n werk zal gaan.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?