Yamilette met mama Katleen Van Wassenhoven en papa Marc Vanhassel.
Volledig scherm
Yamilette met mama Katleen Van Wassenhoven en papa Marc Vanhassel. © RV

Schrijnend opvangtekort in jeugdpsychiatrie: dochter (12) loopt weg en wil sterven, “maar situatie is niet ernstig genoeg”

De adoptieouders van de twaalfjarige Yamilette - het meisje dat vorige week van huis wegliep - zijn de wanhoop nabij. Hun dochter wacht al maanden op geschikte psychiatrische hulp. “Intussen stichtte ze brand, ondernam ze zelfmoordpogingen en liep ze al vier keer weg van huis. Blijkbaar brengt ze zichzelf niet genoeg in gevaar om voorrang te krijgen.”

23 reacties

 • Maria Arens

  3 jaar geleden
  Sorry, maar ik heb hier ernstige bedenkingen! Dat meisje is 12, en psychiatrie, die ouders kunnen haar niet helpen, een TWAALFJARIGE???? WAAR GAAN WE NAARTOE. Alle stress wegnemen van dat kind, dat zal alles oplossen, geen school geen stress etc.... Een vriendje op 12 jarige leeftijd??? en drugs????? Propere pleegouders.
 • Jenny Vervloet

  3 jaar geleden
  en om op een paar van jullie te reageren, pleegouders hebben geen recht om een kind naar een psycholoog te brengen, alles wat ze willen doen moet eerst een goedkeuring van jeugdzorg krijgen, zelfs als ze ziek zijn moeten ze eerst de goedkeuring vragen om naar de dokter te mogen gaan
 • Jenny Vervloet

  3 jaar geleden
  ze zijn thans snel genoeg om overal kinderen bij de ouders te gaan weghalen, 80% zogezegd dat het vh bestwil vh kind is zelfs bij hooggeschoolde ouders, advocaten, medisch personeel, enz ze liegen dat de stukken eraf vliegen bij jeugdzorg. want elk kind brengt die dienst een kapitaal op. maar kinderen die echt hulp nodig hebben, daar hebben ze geen oor naar, ze worden geplaatst en trek je plan.
 • Ben Strubbe

  3 jaar geleden
  Het is niet fair om de schuld af te schuiven op de overheid, Roland Jeronimus, een overheid moet keuzes maken. En die keuzes moeten betaald worden door de belastingbetaler. Voor mij, bv. is dit geval geen prioriteit. Wie wil, kan altijd wel ergens terecht.
 • Marijke Verheye

  3 jaar geleden
  Ik vin dat zo jammer dat er hier geen beter opvang geregeld kan worden.gelijk welke problemen het zijn.mijn zoontje heeft ook met À.S.S te doen maar is zo goed opgevangen dan weer bij onze noorderburen Duitsland .Daar kunnen ze kinderen echt helpen.Daar bestaat zelfs een moeder Kind station waar je gezamenlijk aan de problemen werkt.jammer genoeg zijn ze in ons eigen landje nog niet zo ver.
 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.