Regionaal landschap en Sint-Pieters-Leeuw lanceren ideeënoproep voor inrichting nieuw Damiaanpark.
Volledig scherm
Regionaal landschap en Sint-Pieters-Leeuw lanceren ideeënoproep voor inrichting nieuw Damiaanpark. © Amber Gys

Regionaal Landschap en Sint-Pieters-Leeuw lanceren ideeënoproep voor inrichting nieuw Damiaanpark

Sint-Pieters-LeeuwHet gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw wil het groene karakter van de gemeente versterken. Om dat te verwezenlijken, kochten ze in 2019 een perceel van 2,5 hectare aan tussen het Wildersportcomplex en de Zuunbeek. Samen met Regionaal Landschap wordt nu een oproep gelanceerd om het gloednieuwe stukje natuur - dat het Damiaanpark zal heten - in te richten.

  1. Reuzen van Halle ontwaken uit coronaslaap met Vontjesstoet van Confrèrie van de Vaantjesboer: “Janneke, Mieke en Polydoor halen we ook nog uit de vergetelheid”

    Reuzen van Halle ontwaken uit corona­slaap met Vontjes­stoet van Confrèrie van de Vaantjes­boer: “Janneke, Mieke en Polydoor halen we ook nog uit de vergetel­heid”

    De reuzen van Halle ontwaken en maken binnenkort een wandeling tijdens de Herfsthappening van de Verenigde Handelaars. Het is de eerste keer in twee jaar tijd dat we de reuzen nog eens te zien krijgen in de binnenstad. Want ook zij moesten in hun kot blijven door corona. De Confrèrie van de Vaantjesboer restaureert achter de schermen nog eens drie reuzen uit een ver verleden.