Regionaal landschap en Sint-Pieters-Leeuw lanceren ideeënoproep voor inrichting nieuw Damiaanpark.
Volledig scherm
Regionaal landschap en Sint-Pieters-Leeuw lanceren ideeënoproep voor inrichting nieuw Damiaanpark. © Amber Gys

Regionaal Landschap en Sint-Pieters-Leeuw lanceren ideeënoproep voor inrichting nieuw Damiaanpark

Sint-Pieters-LeeuwHet gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw wil het groene karakter van de gemeente versterken. Om dat te verwezenlijken, kochten ze in 2019 een perceel van 2,5 hectare aan tussen het Wildersportcomplex en de Zuunbeek. Samen met Regionaal Landschap wordt nu een oproep gelanceerd om het gloednieuwe stukje natuur - dat het Damiaanpark zal heten - in te richten.

 1. Granennetwerk van Brouwerij 3 Fonteinen wint award voor innovatief ondernemen: “We gaan er een lekkere geuze op drinken”
  Beersel

  Granennet­werk van Brouwerij 3 Fonteinen wint award voor innovatief ondernemen: “We gaan er een lekkere geuze op drinken”

  Brouwerij 3 Fonteinen uit Beersel heeft de BioVLAM gekregen voor het lanceren van een biogranennetwerk in het Pajottenland. Deze award, een initiatief van de biosector in samenwerking met VLAM, bekroont een gepassioneerde en innovatieve bio-ondernemer. “De prijs is vooral voor alle bioboeren waarmee we zo goed samenwerken”, klinkt het bij zaakvoerder Werner Van Obberghen.
 2. Cultuurcentra organiseren eerste theatermarkt: “We willen iedereen extra prikkelen”
  Zennevallei

  Cultuurcen­tra organise­ren eerste theater­markt: “We willen iedereen extra prikkelen”

  De cultuurcentra uit de Zennevallei en de lokale toneelverenigingen slaan de handen in elkaar voor een eerste regionale theatermarkt. Die vindt plaats op zaterdag 1 oktober in de foyer van CC de Meent in Alsemberg. Spelers, regisseurs en productiemedewerkers kunnen er elkaar ontmoeten en ideeën uitwisselen. Het publiek maakt er kennis met het volledige theateraanbod voor het komende seizoen. “Het voorbije jaar is gebleken dat het niet altijd eenvoudig was om het publiek opnieuw naar de zalen te trekken”klinkt het bij de culturele centra. “Met deze gratis theatermarkt willen de cultuurcentra en verenigingen het publiek extra prikkelen om massaal te komen genieten van de vele boeiende toneel- en theatervoorstellingen die onze regio te bieden heeft.”
 3. Fietstocht naar Brussel en balkonviering op Grote Markt voor Remco Evenepoel: “Tijdens de huldiging als ereburger is iédereen welkom”
  Play
  Dilbeek/Brussel

  Fietstocht naar Brussel en balkonvie­ring op Grote Markt voor Remco Evenepoel: “Tijdens de huldiging als ereburger is iédereen welkom”

  Remco Evenepoel wordt op zondag 2 oktober gehuldigd als ereburger in Dilbeek. Maar voor het 22-jarige ‘wonderkind’ uit Schepdaal mag het nog nét iets specialer zijn. Een grote huldiging voor alle supporters uit België volgt vanop het balkon van het Brussels stadhuis op de Grote Markt. Maar eerst is iedereen ook nog welkom in Dilbeek, waar supporters hem per fiets kunnen volgen naar Brussel. “Trek jouw mooiste Belgische, rode of wereldkampioen kledij aan”, klinkt het.