Marc Baert
Volledig scherm
© Marc Baert

Poetsvrouw steelt van bewoonster rusthuis: “Vertrouwen misbruikt”

Sint-Pieters-LeeuwEen 30-jarige vrouw uit Sint-Pieters-Leeuw riskeert 1 jaar cel met probatie-uitstel voor diefstal. De vrouw sloeg toe in het rusthuis waar ze als poetsvrouw werkzaam was.

 1. Van mode tot musical: op deze verrassende zomerkampen in Brussel, de Rand en het Pajottenland amuseren kinderen zich rot
  PREMIUM
  Brussel/Rand

  Van mode tot musical: op deze verrassen­de zomerkam­pen in Brussel, de Rand en het Pajotten­land amuseren kinderen zich rot

  Kinderen die deze zomer iets om handen willen hebben, moeten stilaan beslissen aan welke kampen ze in juli en augustus willen deelnemen. Heel wat organisatoren hebben de inschrijvingen nu al geopend of zijn dat heel binnenkort van plan. Wij geven je kroost alvast wat inspiratie met enkele toffe kampen in Brussel, de Rand en het Pajottenland. Zo kan je een hotel runnen in Vilvoorde, met Lego spelen in Asse of paardrijden in Tollembeek. En goed nieuws: er zijn nog plaatsen vrij!
 2. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.
 1. Politiehond Kilian mag op welverdiend pensioen: “Op zijn luie kont in de zetel en niet vroeg opstaan”
  Halle/Beersel/Sint-Pieters-Leeuw
  5

  Politie­hond Kilian mag op welver­diend pensioen: “Op zijn luie kont in de zetel en niet vroeg opstaan”

  De politiezone Zennevallei heeft afscheid moeten nemen van patrouillehond Kilian. De trouwe viervoeter van inspecteur Sophie Ulin is onlangs na acht jaar op pensioen mogen vertrekken. Een verlies voor de zone die het nu tijdelijk zonder politiehond moet stellen. Hondengeleiders konden de afgelopen jaren al meermaals hun meerwaarde bewijzen en de zone droomt er dan ook van om over vijf patrouillehonden te beschikken. De opleiding van opvolgers is volop bezig.