Bernadette Stallaert in de Vogelzangbeekvallei waar achter de bomen plannen zijn voor een loods.
Volledig scherm
PREMIUM
Bernadette Stallaert in de Vogelzangbeekvallei waar achter de bomen plannen zijn voor een loods. © Bart Kerckhoven

Plannen voor witloofloods verhitten gemoederen in beschermde Vogelzangbeekvallei: “Onbegrijpelijk dat dit toegelaten zou worden”

Sint-Pieters-Leeuw/AnderlechtOp de grens van Sint-Pieters-Leeuw en Anderlecht staan een witloofteler en een natuurvereniging lijnrecht tegen over elkaar. De inzet: de bouw van een nieuwe loods aan de rand van de beschermde Vogelzangbeekvallei. “Die mastodont maakt de natuur kapot”, klinkt het bij natuurorganisatie CCN Vogelzang CBN. Op het landbouwbedrijf begrijpen ze de commotie niet.

 1. Herfsvaccinatiecampagne Zennevallei in laatste rechte lijn: “Wacht niet met afspraak te maken”
  Zennevallei

  Herfsvacci­na­tie­cam­pag­ne Zenneval­lei in laatste rechte lijn: “Wacht niet met afspraak te maken”

  De laatste uitnodigingen voor de herfstvaccinatiecampagne tegen Covid-19 in de Zennevallei zijn de deur uit. “De laatste persoonlijke uitnodigingsbrieven vallen in de week van 3 oktober in de brievenbus”, laat Vaccinatie Zennevallei weten. “Wie ouder is dan 65 jaar en nu nog steeds geen persoonlijke uitnodigingsbrief heeft ontvangen, neemt best contact op met het callcenter op het nummer 02/525.03.40 of per mail naar vaccinatie@halle.be. De herfstvaccinatiecampagne eindigt eind oktober. Wij raden iedereen dan ook aan om zo snel mogelijk een afspraak te maken.”
 2. Tijdens lambiekmaand in oktober krijg je met deze 10 activiteiten de smaak te pakken: Van workshops tot lambiekarrangementen en fietstochten
  PREMIUM
  Pajottenland en Zennevallei

  Tijdens lambiek­maand in oktober krijg je met deze 10 activitei­ten de smaak te pakken: Van workshops tot lambiekar­ran­ge­men­ten en fietstoch­ten

  Oktober is lambiekmaand in Pajottenland en de Zennevallei. Een hele maand kunnen bezoekers deelnemen aan tal van activiteiten, wandelingen, workshops en fietstochten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan speciale lambiekarrangementen in lokale hotels en open brouwerijdagen. Wij zochten alvast de leukste 10 activiteiten speciaal voor jou uit!
 1. Oppositie vangt bot na vraag om Remco Evenepoel ereburger te maken
  Dilbeek

  Oppositie vangt bot na vraag om Remco Evenepoel ereburger te maken

  Het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw is niet van plan om wereldkampioen Remco Evenepoel tot ereburger uit te roepen. Oppositiepartij Vlaams Belang lanceerde het voorstel op de voorbije gemeenteraad. “Dat Remco ereburger wordt, is niet meer dan logisch”, zegt burgemeester Jan Desmeth (N-VA). “Dat hij ereburger wordt van Sint-Pieters-Leeuw is dan weer niet logisch. Remco is inwoner van Schepdaal en dat hebben ze bij de buren van Dilbeek de voorbije maanden geweten. Er is dan ook geen enkele reden om hem het Leeuwse ereburgerschap aan te bieden.”
 2. Chauffeur (58) overleden na ongeval aan oprit Brusselse Ring
  Halle

  Chauffeur (58) overleden na ongeval aan oprit Brusselse Ring

  Op de aansluiting van de E429 met de Brusselse Ring in Halle is maandagochtend een bestuurder van een bestelwagen overleden. Getuigen zagen omstreeks 7 uur het voertuig op de oprit zwalpen over de weg, tegen een vangrail schuren en uiteindelijk uit de bocht gaan om zo in de zijberm tegen een boom te botsen. Getuigen van het ongeval stopten nog en de hulpdiensten kwamen ter plaatse om het slachtoffer te helpen maar de 58-jarige man overleed ter plaatse. Er waren geen andere voertuigen betrokken. Vermoedelijk raakte de chauffeur onwel.
 3. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.