Een 3D-beeld van hoe het landhuis de Viron in Sint-Pieters-Leeuw er na de renovatie zal uitzien.
Volledig scherm
Een 3D-beeld van hoe het landhuis de Viron in Sint-Pieters-Leeuw er na de renovatie zal uitzien. © rv

Plannen voor landhuis de Viron zijn klaar: Bibliotheek en vrijetijdsdiensten verhuizen eind 2021

In het landhuis de Viron zullen eind 2021 een moderne bibliotheek en de vrijetijdsdiensten van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw gevestigd worden. De plannen worden volgende week voorgesteld aan het grote publiek maar de gemeente licht toch al een tipje van de sluier op. Het project is één van de grootste investeringen de komende jaren en kost meer dan vier miljoen euro.

0 reacties

 1. Waarom anderstalige brochures altijd heisa veroorzaken: “Je moet de anderstalige serieus nemen. Die verstaat meer Nederlands dan we denken”
  PREMIUM
  Halle/Sint-Pieters-Leeuw/Pepingen

  Waarom anderstali­ge brochures altijd heisa veroorza­ken: “Je moet de anderstali­ge serieus nemen. Die verstaat meer Nederlands dan we denken”

  Eén tweetalige brochure in het vaccinatiecentrum in Halle en er barst een storm van protest los op sociale media. Waarom willen de burgemeesters die brochures niet zien circuleren in het centrum? En wanneer mag je dan wel mensen helpen die geen woord Nederlands spreken? “We denken vaak te snel dat iemand onze taal niet spreekt”, zegt burgemeester Jan Desmeth (N-VA) van Sint-Pieters-Leeuw.
 2. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen
  Play

  Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen

 2. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil