Remco Evenepoel op het podium nadat hij de wereldtitel pakte in Australië.
Volledig scherm
Remco Evenepoel op het podium nadat hij de wereldtitel pakte in Australië. © Photo News

Oppositiepartij wil dat wereldkampioen Evenepoel ook in Sint-Pieters-Leeuw ereburger wordt

Sint-Pieters-Leeuw/DilbeekAls het van de lokale Vlaams-Belang-afdeling afhangt wordt Remco Evenepoel ook in Sint-Pieters-Leeuw uitgeroepen tot ereburger.

 1. FeliX Art & Eco Museum genomineerd voor prestigieuze Europese prijs
  Drogenbos

  FeliX Art & Eco Museum genomi­neerd voor prestigieu­ze Europese prijs

  Het FeliX Art & Eco Museum in Drogenbos is genomineerd voor de European Museum of the Year Award 2023. Het gaat om de meest prestigieuze museumprijs in Europa. “Ons erfgoedensemble, geïnspireerd door de boer-schilder Felix De Boeck, krijgt hiermee internationale erkenning, en daar zijn we heel trots op. FeliX ploegt voort.”, laat het museum weten. “De prijs gaat naar een museum dat sterk en innovatief is in diverse domeinen van de werking en bezoekers een unieke sfeer, een inspirerend verhaal en presentatie biedt en inzet op een creatieve manier van maatschappelijke verantwoordelijkheid. Wij zijn vooral heel dankbaar, voor de steun van onze partners, onze bezoekers, onze lokale verenigingen en in het bijzonder ook van onze vrijwilligers. Deze nominatie en erkenning zijn ook voor ieder van hen.” De winnaars van de EMYA worden bekendgemaakt tijdens de officiële uitreiking van de EMYA-prijzen tijdens de jaarlijkse conferentie van het Europees Museumforum van 3 tot 6 mei 2023 in het Museu Historia de Barcelona.
 2. Verlinden na rellen Brussel en Antwerpen: “Politie doet aan symptoombestrijding”
  Play
  241

  Verlinden na rellen Brussel en Antwerpen: “Politie doet aan symptoombe­strij­ding”

  Het volksfeest na de overwinning van Marokko in de achtste finales van het WK voetbal draaide in Brussel en Antwerpen uit op rellen. In een videogesprek met HLN LIVE — dat hierboven integraal te bekijken is — bedankt binnenlandminister Annelies Verlinden (CD&V) de politie voor “een indrukwekkende voorbereiding”, maar wijst erop dat die “voor een stuk aan symptoombestrijding doet”.
 3. Vuurwerk op oudejaar niet toegestaan in Sint-Pieters-Leeuw

  Vuurwerk op oudejaar niet toegestaan in Sint-Pie­ters-Leeuw

  In Sint-Pieters-Leeuw mag er enkel vuurwerk afgestoken worden als je een vergunning hebt. Het schepencollege kan toelating geven maar zit op dezelfde lijn als de andere gemeenten in de politiezone Zennevallei: het is geen voorstander van vuurwerk en dus zal er op oudejaar ook geen toestemming gegeven worden. De gemeente zelf organiseert geen vuurwerk. Als er mensen betrapt worden die vuurwerk afsteken zal de politie vaststellingen doen.
 1. Café De Fazant is Orval Ambassadeur Magna Cum Laude: “Grootste bekroning uit mijn carrière”
  Halle

  Café De Fazant is Orval Ambassa­deur Magna Cum Laude: “Grootste bekroning uit mijn carrière”

  Cafébazin Kristien Denayer is fier want voortaan is haar café benoemd tot Ambassadeur Magna Cum Laude van Orval. Het is een prestigieuze titel die je maar één keer kan behalen. Ze staat al jaren achter de toog van café De Fazant op de Grote Markt in Halle. En al even lang serveert ze in de bruine kroeg Orval. Jong, oud, temperé of uit de koelkast, … Kristien weet als geen ander hoe je een Orval, van welke leeftijd ook, het beste serveert. “Wat enorm belangrijk is kwaliteit, controle en respect”, zegt Kristien zelf. “Die dingen horen zich te weerspiegelen in de zaak. Als je dit combineert met een goede service tegenover de klant, dan is dat een ambassdeurstitel waardig. Café De Fazant mocht sinds 2009 deze titel jaarlijks in ontvangst nemen. Het heeft me ook altijd gefascineerd hoe de hergisting op fles prachtig werk levert bij een oude Orval. Daarom kan je in De Fazant ook steeds Orval drinken van verschillende leeftijden tot en met 5 jaar. De bekroning tot Ambassadeur Orval Magna Cum Laude begint stilaan door te dringen. Het is de grootste bekroning in mijn carrière.” In 2013 behaalde ze al de titel Cum Laude. Maar de ultieme bekroning is er nu dus ook want De Fazant draagt in 2023 als enige in de wereld de titel van Ambassadeur Magna Cum Laude.