Rozentuin in domein Coloma (archiefbeeld).
Volledig scherm
Rozentuin in domein Coloma (archiefbeeld). © Toerisme Vlaams-Brabant

Op wandel over de Karenberg: van een gigantische rozentuin tot een voormalige steenbakkerij

Sint-Pieters-LeeuwZin om er even tussenuit te knijpen? Wij selecteren elke week de mooiste fiets- en wandelroutes in Vlaanderen: eentje in elke regio. Deze week staat alles in het teken van de Dag van de Wetenschap. In het Pajottenland kan je deelnemen aan de Karenbergwandeling: een route over de Karenberg langs de gigantische rozentuin van Coloma en een voormalige steenbakkerswijk.

 1. Rita Cornelis ontvangt Vic Feytons Erediploma
  Sint-Pieters-Leeuw

  Rita Cornelis ontvangt Vic Feytons Erediploma

  Kunstenares Rita Cornelis kreeg in het Colomakasteel in Sint-Pieters-Leeuw van het Davidsfonds van Sint-Pieters-Leeuw officieel het Vic Feytons Erediploma overhanidigd. Als aquarelliste kreeg ze de voorbije jaren nationale en recent ook internationale erkenning. In 2015 werd ze nationale laureate van het aquarelsalon in Antwerpen met haar werk ‘Muziektempel’. In 2022 won ze deze eerste prijs opnieuw met haar werk ‘Sluimering’. In oktober 2022 behaalde ze op ruim 250 internationale deelnemers een derde plaats op het vijfentwintigste European Watercolor Symposium in Bilbao met een originele en eigenzinnige weergave van het Guggenheim Museum. Als kernlid van het Aquarelinstituut België promoot ze mee zowel de kunstvorm als de kansen voor de beoefenaars. Het Vic Feytons Erediploma dat wordt toegekend is genoemd naar de vroegere voorzitter van de vereniging die in 1997 overleed.
 2. Neuje Prinsj Steve en Prinses Evy heersen over Carnaval Halle 2023 als gloednieuw Prinsenpaar
  Halle

  Neuje Prinsj Steve en Prinses Evy heersen over Carnaval Halle 2023 als gloednieuw Prinsen­paar

  Liefst drie jaar lang heersten Nico Van Tricht en zijn Katleen Vanvlaenderen over Carnaval Halle als Prinsenpaar door de gekende coronacrisis. Aan hun zijde stonden Sarah Scohy en Andy Favyts altijd klaar als hofnarrenpaar. Maar zaterdagavond- en nacht koos carnavalvierend Halle hun nieuw Prinsenpaar voor 2023. Honderden carnavalisten zakten hiervoor af naar ’t Vondel om er een bloedstollende ontknoping mee te maken.