Het Leeuwse gehucht Zuun in Sint-Pieters-Leeuw heeft er een nieuw groen plekje bij waar iedereen kan van genieten. Het buurtpark en de belevingstuin zijn officieel geopend.
Volledig scherm
Het Leeuwse gehucht Zuun in Sint-Pieters-Leeuw heeft er een nieuw groen plekje bij waar iedereen kan van genieten. Het buurtpark en de belevingstuin zijn officieel geopend. © rv

“Men wilde hier assistentiewoningen bouwen, maar dit past beter bij ons beleid”: Zuun heeft er een uniek stukje groen bij

Sint-Pieters-LeeuwHet Leeuwse gehucht Zuun heeft er een nieuw groen plekje bij waar iedereen van kan genieten. Het buurtpark en de belevingstuin zijn officieel geopend.

 1. Ereburgemeester Luc Deconinck heeft voortaan portret langs ‘wall of fame’ in gemeentehuis
  Sint-Pieters-Leeuw

  Ereburge­mees­ter Luc Deconinck heeft voortaan portret langs ‘wall of fame’ in gemeente­huis

  De ‘wall of fame’ van burgemeesters in het gemeentehuis van Sint-Pieters-Leeuw is een portret rijker. Ereburgemeester Luc Deconinck mocht een portret van zichzelf onthullen. Deconinck, die in september vorig jaar de burgemeesterssjerp doorgaf aan Jan Desmeth en ook stopte met de politiek, koos er zelf voor om zich te laten vereeuwigen door kunstenares Rianne Smit uit het Nederlandse Den Haag. “Een schilderij is toch wat tijdlozer dan een foto”, merkte Deconinck zelf op bij de onthulling. Het nieuwe portret kan bewonderd worden aan de trappenhal van het gemeentehuis.
 2. Foto’s van zieke Luc Bohez sieren muren van rusthuis waar hij nu woont: “Hij is zoveel meer dan een man die aan dementie lijdt”
  PREMIUM
  Sint-Pieters-Leeuw

  Foto’s van zieke Luc Bohez sieren muren van rusthuis waar hij nu woont: “Hij is zoveel meer dan een man die aan dementie lijdt”

  Er is geen plekje in het Pajottenland dat Luc Bohez (69) de voorbije decennia niet op gevoelige plaat vastlegde. Maar door oprukkende dementie moest hij met spijt in het hart zijn fototoestel opbergen. Voortaan hangt een selectie van de prachtige foto’s die hij maakte in het woonzorgcentrum waar hij woont. “De foto’s zullen helpen om zijn herinneringen in stand te houden”, vertelt zijn vrouw Bea Willems die het taboe rond dementie de wereld uit wil.