De Berbertent is het uithangbord van het restaurant.
Volledig scherm
PREMIUM
De Berbertent is het uithangbord van het restaurant. © Mozkito

LEKKER LOKAAL: Marokkaanse keuken in Negenmanneke: “Berbertent is het uithangbord van l’Emir”

Elke week sturen we een journalist op pad om verschillende type restaurants te beoordelen op prijs en kwaliteit. Een Italiaans restaurant vind je tegenwoordig wel in elk Vlaams dorp. Wie zin heeft in Grieks hoeft ook al niet zo ver te zoeken. Maar voor een Marokkaans restaurant moet je al eens goed rondkijken. Slaat die keuken bij de Bourgondische Vlaming minder aan? In Sint-Pieters-Leeuw gaven wij L’Emir een kans en proefden in het hart van Negenmanneke van gevulde pastilla en dampende tajines.

 1. De coronacijfers in Sint-Pieters-Leeuw van vrijdag 9 oktober

  De coronacij­fers in Sint-Pie­ters-Leeuw van vrijdag 9 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Sint-Pieters-Leeuw, op één dag 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 154. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Sint-Pieters-Leeuw op 445 te liggen. Omdat Sint-Pieters-Leeuw meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Marc Noppen (CEO UZ Brussel) en Dirk Devroey (VUB) roepen op tot ‘Brusselse’ maatregelen in Vlaamse Rand: “Laten we geen fantasietjes gebruiken”
  PREMIUM
  Vlaamse Rand

  Marc Noppen (CEO UZ Brussel) en Dirk Devroey (VUB) roepen op tot ‘Brusselse’ maatrege­len in Vlaamse Rand: “Laten we geen fantasie­tjes gebruiken”

  Voor zowel Marc Noppen als Dirk Devroey is het zonneklaar: de Brusselse regering kwam gisteren rijkelijk te laat met haar forse set maatregelen. Tegelijkertijd juichen beide heren de aanscherpingen toe, en lijkt het hen niet meer dan logisch dat een dergelijk strikt regime ook in de Vlaamse Rand wordt opgelegd. Morgen komen de negentien burgemeesters van de Vlaamse Rand rond Brussel samen om zich te buigen over extra coronamaatregelen voor de Rand. “Er is geen muur tussen Brussel en de Rand die het virus tegenhoudt.”
 3. Baby Luca testte op zes weken oud positief op Covid-19: “Ook verpleging was compleet verrast”
  PREMIUM

  Baby Luca testte op zes weken oud positief op Covid-19: “Ook verpleging was compleet verrast”

  Luca, het acht weken oude zoontje van Olivier en Tanja uit Dilbeek, is twee weken geleden besmet geraakt met het coronavirus. Hoe? Dat weten ze niet, maar het is wel een extreem uitzonderlijk geval in Vlaanderen. Beide ouders hebben ook positief getest op het virus en verwerpen dan ook alle mensen die de maatregelen overtreden. “Mijn vrouw en zoontje hebben hard afgezien”, klinkt het bij Luca’s papa. Olivier vertelt ons hoe moeilijk de afgelopen weken voor hem en zijn gezin geweest zijn.