Een beeld uit Altenahr waar eveneens huizen en auto’s werden meegesleurd door het water.
Volledig scherm
Een beeld uit Altenahr waar eveneens huizen en auto’s werden meegesleurd door het water. © AFP

Leeuw steunt regio’s in binnen- en buitenland die getroffen werden door het noodweer

Sint-Pieters-LeeuwDe gemeente Sint-Pieters-Leeuw, nog maar net zelf getroffen door noodweer, verleent financiële en logistieke steun aan gebieden die getroffen werden door de wateroverlast. Niet alleen in eigen land, maar ook aan een Duitse zustergemeente.

0 reacties

 1. Opnieuw Promenadeconcerten in Halle: muziekmaatschappijen staan eindelijk op de kiosk
  Halle

  Opnieuw Promenade­con­cer­ten in Halle: muziekmaat­schap­pij­en staan eindelijk op de kiosk

  De stad Halle en de Vlaamse muziekorganisatie VLAMO organiseren opnieuw Promenadeconcerten in Halle. Vorig jaar werden de concerten afgelast door corona maar dit keer kunnen de verenigingen wel afzakken naar de Grote Markt om er een concert te geven op de kiosk op de Grote Markt. Om 10 uur bij de fanfare Sint-Jozef Kesterbeek uit Dworp de spits af. Om 11 uur is het de buurt aan de Koninklijke Fanfare De Verbroedering uit Borchtlombeek. De Koninklijke Fanfare de Vrijheidsvrienden uit Huizingen spelen om 13 uur. Om 14 uur is de Filharmonie Leefdaal aan de beurt. Om 15 uur is er even een pauze zodat iedereen kan genieten van het Beiaardconcert vanuit de Sint-Martinusbasiliek. ’t Muziek uit Herne zal optreden om 16 uur en het Vlaams Jeugdharmonie Orkest sluit de concerten af om 17 uur.
 2. VRT-medewerker verdacht van diefstal 71 laptops: “Ook de schuld van wanbeheer en bedrijfscultuur”
  Brussel

  VRT-medewerker verdacht van diefstal 71 laptops: “Ook de schuld van wanbeheer en bedrijfs­cul­tuur”

  Het Brusselse parket heeft een werkstraf van 70 uur gevorderd tegen een vijftiger uit Kortenberg die IT-materiaal zou gestolen hebben bij de VRT. De man werkte bij de IT-afdeling van de openbare omroep en zou daar verschillende laptops meegenomen hebben om die aan vrienden en kennissen te verkopen. Volgens de vijftiger zelf heeft hij enkel wisselstukken meegenomen om herstellingen uit te voeren.