Een beeld uit Altenahr waar eveneens huizen en auto’s werden meegesleurd door het water.
Volledig scherm
Een beeld uit Altenahr waar eveneens huizen en auto’s werden meegesleurd door het water. © AFP

Leeuw steunt regio’s in binnen- en buitenland die getroffen werden door het noodweer

Sint-Pieters-LeeuwDe gemeente Sint-Pieters-Leeuw, nog maar net zelf getroffen door noodweer, verleent financiële en logistieke steun aan gebieden die getroffen werden door de wateroverlast. Niet alleen in eigen land, maar ook aan een Duitse zustergemeente.

0 reacties

 1. Het verhaal van ‘Dworps dynamiet’ in nieuw boek gegoten: “Koersende broers Vandenbrande pakten tientallen ‘bloemekees en bekers’ mee naar Kampendaal”
  PREMIUM
  Dworp

  Het verhaal van ‘Dworps dynamiet’ in nieuw boek gegoten: “Koersende broers Vandenbran­de pakten tientallen ‘bloemekees en bekers’ mee naar Kampendaal”

  De ene reed zeven keer de Ronde van Frankrijk uit en de andere schopte in het eigen dorp tot Belgisch kampioen cyclocross. Het verhaal van wielerhelden Flup en Rik Vandenbrande uit Dworp is eindelijk neergeschreven in een boek. “Hun prestaties leidden in de jaren zeventig en tachtig tot spontane volksfeesten in het dorp”, klinkt het bij het Heemkundig Genootschap van Witthem dat al een voorsmaakje geeft.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 1. Knaldrang, liefdesverdriet of een zieke vriendin... beschonken en gedrogeerde bestuurders halen alweer beste excuses boven: “Bij elke tegenslag naar alcohol grijpen, dat komt niet goed”
  PREMIUM
  Halle

  Knaldrang, liefdesver­driet of een zieke vriendin... beschonken en gedrogeer­de bestuur­ders halen alweer beste excuses boven: “Bij elke tegenslag naar alcohol grijpen, dat komt niet goed”

  Rechter Dina Van Laethem kreeg woensdag in Halle tientallen bestuurders voor zich die onder invloed van drank en drugs reden. Vaak werden de beklaagden niet eens tijdens een klassieke controle betrapt. Zo raakte een van hen eerst zwaargewond na een crash en testte een vader positief voor drugs nadat zijn kind niet veilig in de auto vastgeklikt zat. “Hoe halen sommigen het toch in hun hoofd”, zuchtte Van Laethem.