rv
Volledig scherm
© rv

Leeuw Brucom houdt ploegvoorstelling in BMW Louyet

Sint-Pieters-LeeuwOp vrijdag 26 augustus worden alle ploegen van de dames en heren voorgesteld die voor dit seizoen 2022-2023 zullen spelen voor voetbalclub Leeuw Brucom.

 1. Bibliotheek komt tot leven tijdens verwenzondag

  Biblio­theek komt tot leven tijdens verwenzon­dag

  Op zondag 9 oktober verwent de bibliotheek haar bezoekers met een lekker ontbijt van 9.30 uur tot 12.30 uur. Er kan ook geluisterd worden naar boeiende verhalen. “Voor het eerst organiseren we een levende bibliotheek”, laten de mensen van de bibliotheek weten. “Het concept is eenvoudig: in de plaats van een boek leen je een persoon uit die een interessant verhaal heeft en dat met jou als lener wil delen. Gedurende een kwartier ga je in gesprek. Het levende boek vertelt en jij kan vragen stellen. We bieden een gevarieerde collectie levende boeken aan: een rolstoelgebruiker, een hockeyspeelster, een ex-alcoholverslaafde, een burgemeester, een danseres, een moslimvrouw en een globetrotter.” wie een verhaal wil horen moet wel reserveren via sint-pieters-leeuw.bibliotheek.be/levendebib of aan de balie in het landhuis. Voor de kinderen staat de vertelbel op de jeugdafdeling. Als de bel rinkelt komt er dan meteen een voorlezer aan.
 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 2. Cultuurcentra organiseren eerste theatermarkt: “We willen iedereen extra prikkelen”
  Zennevallei

  Cultuurcen­tra organise­ren eerste theater­markt: “We willen iedereen extra prikkelen”

  De cultuurcentra uit de Zennevallei en de lokale toneelverenigingen slaan de handen in elkaar voor een eerste regionale theatermarkt. Die vindt plaats op zaterdag 1 oktober in de foyer van CC de Meent in Alsemberg. Spelers, regisseurs en productiemedewerkers kunnen er elkaar ontmoeten en ideeën uitwisselen. Het publiek maakt er kennis met het volledige theateraanbod voor het komende seizoen. “Het voorbije jaar is gebleken dat het niet altijd eenvoudig was om het publiek opnieuw naar de zalen te trekken”klinkt het bij de culturele centra. “Met deze gratis theatermarkt willen de cultuurcentra en verenigingen het publiek extra prikkelen om massaal te komen genieten van de vele boeiende toneel- en theatervoorstellingen die onze regio te bieden heeft.”