Tijdens een herdenkingsplechtigheid aan de brug aan het Colomakasteel werd hulde gebracht aan beeldhouwer Patrick Crombé (foto rechts) die in 2021 overleed en nu een gedenkplaat kreeg.
Volledig scherm
PREMIUM
Tijdens een herdenkingsplechtigheid aan de brug aan het Colomakasteel werd hulde gebracht aan beeldhouwer Patrick Crombé (foto rechts) die in 2021 overleed en nu een gedenkplaat kreeg. © rv

Kunstenaar Patrick postuum geëerd met gedenkplaat aan ‘zijn’ brug: “Ruwe beeldhouwershanden maar ook gevoelig en kwetsbaar man”

Sint-Pieters-LeeuwBeeldhouwer Patrick Crombé heeft voortaan een gedenkplaat aan de brug van het Colomakasteel. De kunstenaar overleed in 2021 onverwacht en betekende heel wat voor de plaatselijke kunstacademie. De brugleuning die in 1990 aan het beschermde monument werd geplaatst is een blijvende herinnering aan de artiest.

 1. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 2. Toerismewebsite stad Halle in een nieuw kleedje
  Halle

  Toerisme­web­si­te stad Halle in een nieuw kleedje

  Halle steekt de toerismewebsite in een nieuw kleedje. De website www.visithalle.be biedt je een overzicht van het vaste en variabele aanbod aan activiteiten en bezienswaardigheden in en rondom de stad. Naast de bijzondere trekpleisters zoals de Sint-Martinusbasiliek, het adembenemende Hallerbos of de unieke muurschildering ‘Het Betoverde Bos’, vind je er ook het uitgebreide wandel- en fietsaanbod. “De website is beschikbaar in drie talen, Nederlands, Frans en Engels”, klinkt het bij het stadsbestuur. “De site is gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te navigeren, met verschillende categorieën en doelgroepen, zodat iedereen snel de activiteiten kan vinden die hen interesseren.”
 1. Opnieuw zwaar verwaarloosde dieren in Diegemse wei: “Kadavers van de vorige keer lagen er nog”
  PREMIUM
  Diegem/Lennik

  Opnieuw zwaar verwaar­loos­de dieren in Diegemse wei: “Kadavers van de vorige keer lagen er nog”

  In september vorig jaar woedde er een weidebrand aan de Haachtsesteenweg. Ellen Van Assche ving toen met zorgboerderijen Huppeldepup en De Ark van Pollare 97 dieren op; van schapen, over konijnen tot cavia’s. Allemaal vertoonden ze tekenen van verwaarlozing. Woensdag werd ze weer gecontacteerd, op dezelfde plek waren er opnieuw zwaar verwaarloosde dieren aangetroffen. Voor de meesten kwam alle hulp te laat.