Schepen van Leefmilieu Paul Defranc (CD&V) en schepen van Gemeentelijke Gebouwen Gunther Coppens op de afdeling KGA in het recyclagepark.
Volledig scherm
Schepen van Leefmilieu Paul Defranc (CD&V) en schepen van Gemeentelijke Gebouwen Gunther Coppens op de afdeling KGA in het recyclagepark. © rv

Klein Gevaarlijk Afval wordt voortaan veilig opgeslagen in Leeuws recyclagepark

De opslag van het Klein Gevaarlijk Afval (KGA) op het Leeuwse recyclagepark gebeurt voortaan veilig. De gemeente liet een afdak plaatsen aan de afdeling KGA.

 1. Beersel en Sint-Pieters-Leeuw organiseren enquête over deelmobiliteit
  Beersel/Sint-Pieters-Leeuw

  Beersel en Sint-Pie­ters-Leeuw organise­ren enquête over deelmobili­teit

  De gemeentebesturen van Sint-Pieters-Leeuw en Beersel organiseren een enquête onder de inwoners om te weten te komen of ze geïnteresseerd zijn in auto- en fietsdelen. De bedoeling is in om in kaart te brengen naar wat de Leeuwenaren en Beerselaren op zoek zijn en of ze het zien zitten om een wagen of een fiets uit te lenen of te delen. De enquête kan voor Beersel op deze link ingevuld worden en voor Sint-Pieters-Leeuw op deze link. Invullen kan tot 1 januari 2021. Met de resultaten gaan de diensten dan aan de slag om eventueel een project op maat uit te werken.
 2. Schepen van Volksgezondheid woedend over lockdownfeestjes in villawijk: “Een goede straf? Laat hen een paar weken meehelpen op de Covid-19-afdeling”
  PREMIUM
  Sint-Genesius-Rode

  Schepen van Volksge­zond­heid woedend over lockdown­feest­jes in villawijk: “Een goede straf? Laat hen een paar weken meehelpen op de Co­vid-19-afdeling”

  “De bezoekers van lockdownfeestjes lachen de Rodenaren uit in het gezicht en hebben geen respect voor ons.” Schepen van Volksgezondheid Anne Sobrie (Engagement 1640) is boos op de feestvierders die de voorbije weken betrapt werden op verschillende illegale feesten in Sint-Genesius-Rode. De gemeente vroeg de politie eerder al om extra te patrouilleren. “En ik hoop dat de buren blijven bellen naar de politie bij het volgende feestje”, zegt ze.
 1. Apotheker Greet slachtoffer van overvaller met keelpijn: “Hij kwam eerst erg sympathiek over, maar toen kwam opeens dat pistool”
  PREMIUM
  Sint-Pieters-Leeuw

  Apotheker Greet slachtof­fer van overvaller met keelpijn: “Hij kwam eerst erg sympathiek over, maar toen kwam opeens dat pistool”

  Greet Moonen staat een dag na de gewapende overval opnieuw achter de toonbank van haar apotheek. Donderdag kwam er een man binnen die zich eerst vriendelijk als een klant voordeed, maar nadien met een pistool begon te zwaaien. Hij kon enkele honderden euro’s buitmaken. “Ik ben alleszins blij dat ik hier vandaag niet alleen hoef te staan”, getuigt ze.
 2. Nieuw boek onthult anekdotes over de straffe madammen van ons koningshuis: “Als jonge prinses zwaar gepest en kijk eens waar Maria-Laura nu staat”
  PREMIUM
  Sint-Genesius-Rode/Brugge

  Nieuw boek onthult anekdotes over de straffe madammen van ons konings­huis: “Als jonge prinses zwaar gepest en kijk eens waar Ma­ria-Lau­ra nu staat”

  Prinses Claire pakte al haar koffers in villa Clementine. De dochter van Prinses Astrid werd zwaar gepest op school en Prinses Elisabeth trotseert als geen ander op stiletto’s de kasseien aan het koninklijk paleis. Het zijn enkele van de vele anekdotes die royaltywatchers Joëlle Vanden Houden uit Sint-Genesius-Rode en Brigitte Balfoort uit Brugge onthullen in het nieuwe boek ‘Prinsessen van België’. Speciaal voor HLN.be licht Joëlle een tipje van de sluier op.
 1. Heimwee naar The Masked Singer? Sandra Kim brengt straffe medley!
  Play
  Rode Neuzen Dag

  Heimwee naar The Masked Singer? Sandra Kim brengt straffe medley!

 2. Schattig: Gio Kemper doet school dansen op 'Can't Stop The Feeling'!
  Play
  Rode Neuzen Dag

  Schattig: Gio Kemper doet school dansen op 'Can't Stop The Feeling'!