Bruno Crokaert nam vrijdag afscheid van 'zijn' markten in Sint-Pieters-Leeuw.
Volledig scherm
PREMIUM
Bruno Crokaert nam vrijdag afscheid van 'zijn' markten in Sint-Pieters-Leeuw. © Bart Kerckhoven

Klasbak Bruno afgezwaaid als marktleider: “Marktkramers zijn na al die jaren familie geworden”

Sint-Pieters-LeeuwDe markten in Sint-Pieters-Leeuw moeten het voortaan zonder hun ‘klasbak’ Bruno Crokaert (61) doen. Hij was 41 jaar aan de slag voor de gemeente en leidde jarenlang één van de grootste jaarmarkten van de streek in goede banen. Bruno gaat nu met pensioen. “Je hebt arrangeurs en gearrangeerden op de jaarmarkt”, gaf hij ooit goede raad aan de collega’s. “Zorg ervoor dat je bij de eerste groep hoort.”

 1. Oproep Yves Demanet (Halle2019): “Diep het kanaal uit en leg de Zenne bloot”
  Halle
  2

  Oproep Yves Demanet (Halle2019): “Diep het kanaal uit en leg de Zenne bloot”

  Oppositieraadslid Yves Demanet van burgerbeweging Halle2019 heeft een open brief geschreven aan het stadsbestuur van Halle. Hij verwijst naar een studie van enkele jaren terug waarbij Waterwegen en Zeekanaal voorstelde om het waterpeil van het kanaal met enkele meters te laten zakken. “Dat zou een extra buffer creëren om overtollig water uit de Zenne te kunnen opvangen om zo Halle tegen wateroverlast te beschermen”, zegt hij. “Gezien de geplande kanaalrenovatie biedt zich een grote opportuniteit aan voor onze stad.”
 2. Lot onder water: “Grote solidariteit. De burenruzies zijn plots verdwenen”
  Lot
  1

  Lot onder water: “Grote solidari­teit. De burenru­zies zijn plots verdwenen”

  Nadat donderdagnamiddag en -avond voornamelijk Dworp en Huizingen fel getroffen werden door de regenbuien verplaatsten de problemen zich ‘s avonds en ‘s nachts richting Lot. Tientallen kelders liepen onder water. Ook minstens één woning kwam volledig onder water te staan. Een uitgelopen stookolietank veroorzaakt daar nog extra problemen. “Iedereen loopt met pompen bij de buren en geschillen die bestonden lijken plots verdwenen”, klinkt het.
 1. 5 jaar na de laatste activiteit wordt Sporthal Keperenberg definitief afgebroken: Masterplan moet oplossing bieden om optimaal gebruik te garanderen
  PREMIUM
  Dilbeek

  5 jaar na de laatste activiteit wordt Sporthal Keperen­berg definitief afgebroken: Masterplan moet oplossing bieden om optimaal gebruik te garanderen

  In augustus zal de grote gemeentelijke sporthal op de Keperenbergsite in Itterbeek (Dilbeek) onder de sloophamer verdwijnen. Het was al in 2016 dat het gebouw werd afgesloten door het toenmalige gemeentebestuur omdat het zich in slechte staat bevond. In de plaats moet een nieuw sportcomplex komen. De eerste stappen uit het masterplan raakten in 2017 al bekend, maar werden intussen grondig aangepast. Waarom het proces 5 jaar heeft geduurd? “Om overlappingen te vermijden met de plannen van woonzorgcentrum Breugheldal zaal, maakten we samen werk van het vernieuwde masterplan”, klinkt het.