De plannen voor de turnzaal in de Sint-Stevenskerk in Sint-Pieters-Leeuw werden dinsdag voorgesteld.
Volledig scherm
De plannen voor de turnzaal in de Sint-Stevenskerk in Sint-Pieters-Leeuw werden dinsdag voorgesteld. © Bart Kerckhoven

Kinderen Sint-Stevensschool turnen binnenkort in de parochiekerk: “Meer ruimte om klaslokalen te bouwen”

Sint-Pieters-LeeuwDe leerlingen van de Sint-Stevensschool turnen vanaf het schooljaar 2022-2023 in de kerk van het gehucht Negenmanneke. De kerkfabriek helpt zo de school uitbreiden. Want de oude turnzaal kan nu plaats maken voor extra klaslokalen. “Dit is het meest ideale scenario”, zegt directrice Kathy Vanlinthout. “Ik ben de mensen van de parochie dan ook dankbaar.”

 1. Christoff trakteert Zonnestraal op ijsjes en mocktails terwijl Jens (24) zijn vrienden mag bedienen
  Roosdaal/Lennik

  Christoff trakteert Zonne­straal op ijsjes en mocktails terwijl Jens (24) zijn vrienden mag bedienen

  De cliënten van Zonnestraal uit Lennik, een voorziening voor mensen met een beperking, mochten deze week op bezoek in de Roosdaalse zomerbar Salida van zanger Christoff. De schlagerkoning opende de bar twee uurtjes exclusief voor honderd gasten van de voorziening en trakteerde hen op drank en ijs. Een speciale ervaring voor zijn fans van het eerste uur, want Christoff zijn carrière ging min of meer van start bij Zonnestraal. Nog specialer was het voor Jens (24) die als ober mocht meedraaien.
 2. Tentoonstelling afgelast door wateroverlast. Zomerbar Catala opent wel de deuren
  Beersel

  Tentoon­stel­ling afgelast door waterover­last. Zomerbar Catala opent wel de deuren

  De geplande tentoonstelling op de erfgoedsite Catala in Huizingen is door de wateroverlast afgelast. De tentoonstelling zou op zaterdag 17 en zondag 18 juli doorgaan, maar een deel van de expositieruimte is door de hevige regenbuien ondergelopen. De tentoonstelling opstellen is daardoor haast onmogelijk. Organisator Philippe Van Goethem laat weten dat de expositie uitgesteld wordt naar een latere datum. “Onze gedachten gaan naar alle getroffenen die zich in nog ernstigere situaties bevinden. “Onze gedachten gaan naar alle getroffenen die zich in nog ernstigere situaties bevinden”, aldus Van Goethem nog. De zomerbar Catala op dezelfde site zal straks vanaf 18 uur wel de deuren openen en ook de geplande activiteiten kunnen er gewoon doorgaan.