Herman Van Gerwen en Patrick De Doncker op de terreinen in Sint-Pieters-Leeuw, waar niet meer mag gebouwd worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Herman Van Gerwen en Patrick De Doncker op de terreinen in Sint-Pieters-Leeuw, waar niet meer mag gebouwd worden. © Bart Kerckhoven

“Is ons stuk grond nu nog geld waard of niet?” Eigenaars Herman en Patrick bezorgd nu geplande verkaveling langs Brusselbaan geschrapt werd

Sint-Pieters-LeeuwPatrick De Doncker en Herman Van Gerwen bezitten een lap bouwgrond aan de Brusselbaan in de wijk Negenmanneke in Sint-Pieters-Leeuw. Maar door de bouwstop kregen ze te horen dat de geplande verkaveling op het terrein niet doorgaat. Ze weten vandaag niet of hun terrein nog iets waard is. “Wij leven al maanden in onzekerheid”, klinkt het.

 1. Oproep Yves Demanet (Halle2019): “Diep het kanaal uit en leg de Zenne bloot”
  Halle
  2

  Oproep Yves Demanet (Halle2019): “Diep het kanaal uit en leg de Zenne bloot”

  Oppositieraadslid Yves Demanet van burgerbeweging Halle2019 heeft een open brief geschreven aan het stadsbestuur van Halle. Hij verwijst naar een studie van enkele jaren terug waarbij Waterwegen en Zeekanaal voorstelde om het waterpeil van het kanaal met enkele meters te laten zakken. “Dat zou een extra buffer creëren om overtollig water uit de Zenne te kunnen opvangen om zo Halle tegen wateroverlast te beschermen”, zegt hij. “Gezien de geplande kanaalrenovatie biedt zich een grote opportuniteit aan voor onze stad.”
 2. Tentoonstelling afgelast door wateroverlast. Zomerbar Catala opent wel de deuren
  Beersel

  Tentoon­stel­ling afgelast door waterover­last. Zomerbar Catala opent wel de deuren

  De geplande tentoonstelling op de erfgoedsite Catala in Huizingen is door de wateroverlast afgelast. De tentoonstelling zou op zaterdag 17 en zondag 18 juli doorgaan, maar een deel van de expositieruimte is door de hevige regenbuien ondergelopen. De tentoonstelling opstellen is daardoor haast onmogelijk. Organisator Philippe Van Goethem laat weten dat de expositie uitgesteld wordt naar een latere datum. “Onze gedachten gaan naar alle getroffenen die zich in nog ernstigere situaties bevinden. “Onze gedachten gaan naar alle getroffenen die zich in nog ernstigere situaties bevinden”, aldus Van Goethem nog. De zomerbar Catala op dezelfde site zal straks vanaf 18 uur wel de deuren openen en ook de geplande activiteiten kunnen er gewoon doorgaan.