Mozkito
Volledig scherm
© Mozkito

Inval bij verschillende bedrijven langs de Bergensesteenweg

Sint-Pieters-LeeuwLokale en federale zijn samen met verschillende andere diensten en de brandweer binnengevallen op een bedrijventerrein in Sint-Pieters-Leeuw. Er werd gecontroleerd op onder meer brandveiligheid, illegale tewerkstelling en de sociale wetgeving. Er werden tal van inbreuken vastgesteld, illegalen aangetroffen en onveilige situaties aangetroffen. De verschillende overheden bekijken nu verder water met de site moet gebeuren.

0 reacties

 1. Wegenwerken tot eind oktober? Dan hangt Eddie gewoon 63 bordjes op om klanten weg te wijzen: “Het is nu duidelijk dat Carrosserie Jans bereikbaar blijft”
  PREMIUM
  Dilbeek

  Wegenwer­ken tot eind oktober? Dan hangt Eddie gewoon 63 bordjes op om klanten weg te wijzen: “Het is nu duidelijk dat Carrosse­rie Jans bereikbaar blijft”

  Zaakvoerder Eddie Jans (53) van Carrosserie Jans langs de Zakstraat in Dilbeek maakt het beste van een probleem. Langs de Itterbeeksebaan werd onlangs gestart met wegenwerken die tot eind oktober zullen duren. Heel wat handelaars zullen hierdoor niet - of toch niet makkelijk - bereikbaar zijn. Maar dat is zonder Eddie gerekend, want met liefst 63 bordjes langs de weg blijft hij bereikbaar. “Een grote investering, maar anders vindt niemand de weg”, zegt hij.
 2. Vlaams-Brabant West zoekt 100 vrijwilligers die deel willen uitmaken van hun ‘band of brothers’
  Halle-Vilvoorde

  Vlaams-Bra­bant West zoekt 100 vrijwilli­gers die deel willen uitmaken van hun ‘band of brothers’

  De brandweerzone Vlaams-Brabant West is op zoek naar honderd nieuwe vrijwilligers, een grootschalige aanwervingscampagne op sociale media ten spijt. “De opkomst bij onze informatiemomenten was nochtans ongezien hoog”, zegt adjudant Wouter Jeanfils. “We hadden dus meer sollicitaties verwacht. Al speelt het verplichte Federale Geschiktheidsattest (FGA) wellicht ook een rol.” Jeanfils wil ook enkele misverstanden over vrijwilligers de wereld uithelpen.
 1. Ukelele spelen, fotograferen of je eigen comedyshow maken: zeven leuke workshops voor de winter in Brussel, de Rand en het Pajottenland
  PREMIUM
  Brussel/Rand

  Ukelele spelen, fotografe­ren of je eigen comedyshow maken: zeven leuke workshops voor de winter in Brussel, de Rand en het Pajotten­land

  Nieuwjaar ligt alweer een poosje achter ons en het normale leven is weer op gang gekomen. Hoog tijd dus om werk te maken van je goede voornemens. Misschien had jij wel het plan opgevat om in 2022 iets nieuw te leren, maar weet je nog niet wat. Wij zochten uit welke workshops er deze winter op het programma staan in Brussel, de Rand en het Pajottenland. Wat dacht je bijvoorbeeld van bier brouwen in Asse, sweaters maken in Merchtem of werken met bladgoud in Grimbergen?