Buurtbewoners David Holbrecht en Didier Nieuwland met hun petitie bij de treurwilg op het Koning Albertplein in de wijk Negenmanneke in Sint-Pieters-Leeuw.
Volledig scherm
PREMIUM
Buurtbewoners David Holbrecht en Didier Nieuwland met hun petitie bij de treurwilg op het Koning Albertplein in de wijk Negenmanneke in Sint-Pieters-Leeuw. © Mozkito

Hele buurt in de bres voor treurwilg die moet wijken voor rotonde: “Onze boom hoort bij het straatbeeld van het Negenmanneke”

Bewoners van het gehucht Negenmanneke in Sint-Pieters-Leeuw willen voorkomen dat een metershoge treurwilg in het centrum van de wijk tegen de vlakte gaat. De boom moet wijken voor een nieuwe rotonde op het Koning Albertplein. “Die treurwilg hoort al decennia bij onze buurt”, zegt bewoner Didier Nieuwland, die met een buur meer dan zeshonderd handtekeningen verzamelde in een petitie om de boom te redden. Het schepencollege trommelt nu een firma op die onderzoekt of de treurwilg tijdelijk verplant kan worden.

 1. AZ Sint-Maria zit aan maximumcapaciteit COVID-19-patiënten. Medisch directeur waarschuwt: “Nu ons gedrag veranderen of we gaan het ons beklagen”
  PREMIUM

  AZ Sint-Ma­ria zit aan maximumca­pa­ci­teit CO­VID-19-patiënten. Medisch directeur waarschuwt: “Nu ons gedrag veranderen of we gaan het ons beklagen”

  “Het is vijf voor twaalf. Iedereen moet de coronaregels strikter naleven of dit wordt een ramp.” Medisch directeur Elke Haest van het Algemeen Ziekenhuis Sint-Maria roept iedereen op om zich aan de maatregelen te houden. “Anders komt de reguliere zorg opnieuw in gevaar en ook dat kan levens kosten”, vertelt ze. Op de spoedafdeling worden steeds vaker besmettingen met COVID-19 vastgesteld en ook het aantal zieke personeelsleden stijgt. De COVID-19-afdeling heeft zelfs de maximumcapaciteit bereikt.
 2. Bakker Wim blikt vooruit op grote wegenwerken: “Vorig jaar al heel wat omzet verloren bij eerste werf”
  Play
  PREMIUM

  Bakker Wim blikt vooruit op grote wegenwer­ken: “Vorig jaar al heel wat omzet verloren bij eerste werf”

  De handelaars op de Bergensesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw houden hun hart vast. Vanaf maandag start een eerste fase ter hoogte van de kruispunten met de Olmenlaan en de Georges Wittouckstraat. “Vorig jaar daalde de omzet tot veertig procent toen de nutsleidingen vernieuwd werden”, zegt bakker Wim Coppens. “Hopelijk schrikt de grote werf de klanten niet opnieuw af.” Hij heeft zijn twijfels over de plannen die nu uitgevoerd worden. Meer nieuws over de werken op de Bergensesteenweg kan je vinden in dit dossier.
 3. Aantal fietsende scholieren daalt met de helft in Halle: “Dé uitdaging? Net meer jongeren op de fiets en de bus krijgen”
  Play
  PREMIUM
  Halle

  Aantal fietsende scholieren daalt met de helft in Halle: “Dé uitdaging? Net meer jongeren op de fiets en de bus krijgen”

  Het aantal leerlingen dat fietst naar school is liefst met de helft gedaald de voorbije jaren. De reden? Ze voelen zich onveilig. De bussen van De Lijn zijn wel populair maar moeten vooral stipt rijden. Het zijn een paar van de conclusies van een jarenlange enquête bij zesduizend scholieren in de scholengemeenschap Kardinaal Cardijn. Coördinerend directeur Wim Verdeyen licht er voor ons enkele opvallende zaken uit.