Gilbert Kraghmann bij het indrukwekkende kerstdorp in zijn woonkamer.
Volledig scherm
Gilbert Kraghmann bij het indrukwekkende kerstdorp in zijn woonkamer. © Mozkito

Gilbert bouwt Vlezenbeeks kerstdorp in woonkamer

De meubels in de woonkamer van Gilbert Kraghmann (71) in Vlezenbeek werden opnieuw aan de kant geschoven zodat hij er zijn kerstdorp van meer dan zestien vierkante meter groot kon opbouwen. Dit keer liet hij zich inspireren door zijn eigen dorp en bouwde hij zelfs een eigen versie van Mini-Europa.

 1. “Evacueren of we slaan u in de boeien!”: tien jaar geleden liepen honderden huizen onder water in de Zennevallei
  Play
  PREMIUM

  “Evacueren of we slaan u in de boeien!”: tien jaar geleden liepen honderden huizen onder water in de Zenneval­lei

  In de nacht van 13 op 14 november 2010 gebeurt het ondenkbare. Het Kanaal Brussel-Charleroi overstroomt en honderden huizen in de Zennevallei lopen onder water. Een hele woonwijk wordt zelfs geëvacueerd uit vrees voor een dijkbreuk. Dagenlang keren de slachtoffers modder uit hun huizen. Prins Filip komt hen een hart onder de riem steken. Maar niet alleen de materiële schade is groot. “Mijn vrouw is niet meer de oude”, zegt één van de slachtoffers. “Ons leven is sindsdien voorgoed veranderd.” Een terugblik op de grote waterramp van tien jaar geleden.
 1. Andy De Brouwer van restaurant Les Eleveurs stopt met takeaway: “De regels veranderden zo vaak dat ik er even genoeg van heb”
  PREMIUM
  Halle

  Andy De Brouwer van restaurant Les Eleveurs stopt met takeaway: “De regels verander­den zo vaak dat ik er even genoeg van heb”

  Sommelier en eigenaar van restaurant Les Eleveurs in Halle Andy De Brouwer gooit voor 2020 de handdoek in de ring. Tot eind dit jaar kan je geen takeaway in de bekende zaak meer afhalen en heropenen voor de feesten zit er volgens hem niet in. “Wie daarin gelooft is naïef”, zegt Andy realistisch. Maar hij kijkt wel positief naar de toekomst. “Ik steek mijn tijd en energie in een nieuw concept.” De wijnkenner praat openhartig over de gevolgen van de coronacrisis voor het hotel van zijn zus en zijn eigen zaak. “Het is schandalig wat ik hier in het begin aan afval via takeaway de deur uit liet gaan.”
 1. Skydiver springt uit ballon en slingert boven Californië
  Play

  Skydiver springt uit ballon en slingert boven Californië

 2. Geen flessenopener bij de hand? Dan komt dit wereldrecord van pas
  Play

  Geen flessenope­ner bij de hand? Dan komt dit wereldre­cord van pas