en archiefbeeld van de jaarmarkt in Sint-Pieters-Leeuw in 2019. Enkel erkende Leeuwse verenigingen mogen dit keer alcohol schenken.
Volledig scherm
en archiefbeeld van de jaarmarkt in Sint-Pieters-Leeuw in 2019. Enkel erkende Leeuwse verenigingen mogen dit keer alcohol schenken. © Mozkito

Geen livemuziek maar fanfares mogen wel openen: met deze maatregelen wil Sint-Pieters-Leeuw drie veilige jaarmarkten laten doorgaan

Sint-Pieters-LeeuwDe drie jaarmarkten in Sint-Pieters-Leeuw kunnen doorgaan. Voor de grote jaarmarkt in het centrum van de gemeente worden wel extra maatregelen getroffen.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Lembeek trakteert Francis (60) op een onvergetelijke laatste ronde: “Onze postbode was er één uit de duizend”
  Play
  PREMIUM
  Lembeek

  Lembeek trakteert Francis (60) op een onvergete­lij­ke laatste ronde: “Onze postbode was er één uit de duizend”

  Lembeek heeft afscheid genomen van postbode Francis Loeckx (60). Na een carrière van 41 jaar gaat hij met pensioen. Zijn allerlaatste ronde werd er eentje om nooit te vergeten. De straten waren versierd met ballonnen en hij werd overladen met geschenkjes. De leerlingen van basisschool De Klim-Op vormden zelfs een erehaag. “Tot de laatste dag heb ik mijn job graag gedaan", vertelt een geëmotioneerde Francis.