Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Mozkito

Gasgeur in Galgestraat blijkt loos alarm

Sint-Pieters-LeeuwDe brandweerzone Vlaams-Brabant West laat op sociale media weten dat er in Sint-Pieters-Leeuw nog enige tijd hinder kan zijn door een gasgeur. Er is echter geen sprake van een gaslek, maar de geurstof is bij werken wel vrijgekomen.

0 reacties

 1. Vierde CRU-winkel in het land opent de deuren in Dilbeekse Eylenbosch-site: “Mét plek voor producten uit de streek”
  Dilbeek

  Vierde CRU-win­kel in het land opent de deuren in Dilbeekse Eylenbosch-si­te: “Mét plek voor producten uit de streek”

  Dit weekend openden de deuren van de gloednieuwe CRU in de vernieuwde Eylenbosch-site in Schepdaal (Dilbeek). De nieuwe winkel is 565m² groot en zet in op een intense beleving van de ambachten in combinatie met praktische zelfbediening. Naast de markt die elke dag open is, kunnen klanten vanaf 30 september op vrijdag en in het weekend ook terecht bij eethuis Cuit voor ontbijt, lunch en aperitief.
 2. Bibliotheek komt tot leven tijdens verwenzondag

  Biblio­theek komt tot leven tijdens verwenzon­dag

  Op zondag 9 oktober verwent de bibliotheek haar bezoekers met een lekker ontbijt van 9.30 uur tot 12.30 uur. Er kan ook geluisterd worden naar boeiende verhalen. “Voor het eerst organiseren we een levende bibliotheek”, laten de mensen van de bibliotheek weten. “Het concept is eenvoudig: in de plaats van een boek leen je een persoon uit die een interessant verhaal heeft en dat met jou als lener wil delen. Gedurende een kwartier ga je in gesprek. Het levende boek vertelt en jij kan vragen stellen. We bieden een gevarieerde collectie levende boeken aan: een rolstoelgebruiker, een hockeyspeelster, een ex-alcoholverslaafde, een burgemeester, een danseres, een moslimvrouw en een globetrotter.” wie een verhaal wil horen moet wel reserveren via sint-pieters-leeuw.bibliotheek.be/levendebib of aan de balie in het landhuis. Voor de kinderen staat de vertelbel op de jeugdafdeling. Als de bel rinkelt komt er dan meteen een voorlezer aan.
 1. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Ambtenaren verhuizen jaar lang naar oud gemeentehuis wegens grote werken aan het ‘nieuwe’: “Renovatie zal ons honderdduizenden euro aan energie besparen”
  PREMIUM
  Sint-Pieters-Leeuw

  Ambtenaren verhuizen jaar lang naar oud gemeente­huis wegens grote werken aan het ‘nieuwe’: “Renovatie zal ons honderddui­zen­den euro aan energie besparen”

  Vijftig jaar nadat ambtenaren de deur van het oude gemeentehuis definitief achter zich dicht trokken nemen ze opnieuw hun intrek in het pand. Het huidige gemeentehuis wordt gerenoveerd om honderdduizenden euro’s energie te besparen. Ook de de burger vaart er wel bij. Schepen Olivier Huygens (N-VA) blikt vooruit.