Links het Kasteel van Klein-Bijgaarden in Sint-Pieters-Leeuw toen de familie Wittouck er woonde, rechts Eric Wittouck.
Volledig scherm
PREMIUM
Links het Kasteel van Klein-Bijgaarden in Sint-Pieters-Leeuw toen de familie Wittouck er woonde, rechts Eric Wittouck. © rv Gemeente Sint-Pieters-Leeuw/HLN

De familieroots van rijkste Belg Eric Wittouck: “In volle crisis hadden zij het geld om fabrieken op te kopen”

Sint-Pieters-LeeuwDe roots van de nieuwe rijkste Belg Eric Wittouck liggen in een klein gehucht in het Vlaams-Brabantse Sint-Pieters-Leeuw. Daar tikte Guillaume Wittouck meer dan tweehonderd jaar geleden een leegstaande priorij op de kop. Aan de oevers van de Zuunbeek werd olie en later alcohol geproduceerd, lang voor ze zich op de suikernijverheid richtten. “Ze kregen het voor mekaar dat er naar hun kasteel zelfs een spoorlijn werd getrokken”, vertelt erfgoeddeskundige Kristien Van Hecke. De familie Wittouck was vooraanstaand en invloedrijk en dat is vandaag nog steeds te zien in het straatbeeld. 

 1. Michael Peetermans krijgt vaste plaats in kunstgalerij MixArt: “Op deze manier kunnen wij elkaar ondersteunen”
  PREMIUM
  Dilbeek/Herne

  Michael Peetermans krijgt vaste plaats in kunstgale­rij MixArt: “Op deze manier kunnen wij elkaar ondersteu­nen”

  Michael Peetermans (33), een kunstenaar uit Herne, heeft een vaste plaats gekregen voor zijn werken in galerie MixArt in Dilbeek van galeriehouder Hugo Tanghe (57). MixArt houdt tot 21 maart een expo ‘WinterXpo 21' waar al zijn werken en die van tal andere kunstenaars te bezichtigen zijn. Michael werkte het afgelopen jaar een reeks unieke, nieuwe kunstwerken uit die het leven van René Magritte beschrijven op rookpijpen. “Dankzij mijn vaste stek hier kunnen geïnteresseerden zowel hier als in mijn atelier terecht”, vertelt hij ons.
 1. Hilarische beelden van aap die verjaardagsfeestje verpest
  Play
  bizar

  Hilarische beelden van aap die verjaar­dags­feest­je verpest

 2. Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen
  Play

  Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen