Burgemeester Jan Desmeth (N-VA) in de wandelgangen van het gemeentehuis van Sint-Pieters-Leeuw.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Jan Desmeth (N-VA) in de wandelgangen van het gemeentehuis van Sint-Pieters-Leeuw. © Bart Kerckhoven

Burgemeester Jan Desmeth (N-VA) vraagt zich af wanneer het rijk van de vrijheid aanbreekt: “We hebben een goede koers gereden. Nu mag de beloning volgen”

Sint-Pieters-Leeuw“Waar blijft dat lang beloofde rijk van de vrijheid?” Burgemeester Jan Desmeth (N-VA) van Sint-Pieters-Leeuw pleit na anderhalf jaar onder coronaregime dat de belofte wordt ingelost. Nu tachtig procent van de Vlaamse bevolking gevaccineerd is mogen wat hem betreft heel wat regels op de schop. “En maak eindelijk eens een verschil tussen gevaccineerden en niet-gevaccineerden in de cijfers”, zegt Desmeth. “Want vreemd genoeg worden die nooit gepubliceerd.”

 1. Sint-Pieters-Leeuw vervangt vervuilende schoolbus door nieuw model op CNG
  Sint-Pieters-Leeuw

  Sint-Pie­ters-Leeuw vervangt vervuilen­de schoolbus door nieuw model op CNG

  De oude schoolbus voor de gemeentescholen van Sint-Pieters-Leeuw wordt vervangen door een milieuvriendelijker exemplaar dat op CNG zal rijden. “De huidige schoolbus is tien jaar oud en aan vervanging toe”, legt schepen van Mobiliteit Olivier Huygens (N-VA) uit. “Het is de ideale gelegenheid om hier te kiezen voor een oplossing met een lagere CO2-uitstoot. De nieuwe bus is ook veel groter en daardoor kunnen we in de toekomst twee klassen tegelijk vervoeren en een aantal ritten uitsparen.”
 2. Dertien fotografen stellen hun mooiste werk tentoon tijdens Focus 2021 in Colomakasteel
  Sint-Pieters-Leeuw/Anderlecht

  Dertien fotografen stellen hun mooiste werk tentoon tijdens Focus 2021 in Colomakas­teel

  Dertien fotografen stellen de komende dagen hun mooiste werk tentoon in het Colomakasteel in Sint-Pieters-Leeuw tijdens de tentoonstelling ‘Focus 2021’. Het zijn allemaal gepassioneerde mensen die de cursus fotografie volgde op de campus Coovi van CVO Brussel in Anderlecht. Daniel Van Rysselberghe, Els Strijckmans, Guido Van den Troost, Jos Sammels, Lea Winkeler, Marie-France Van Loock, Nicole Vandevelde, Nina Balk, Patrick Dedoncker, Paul Mariën, Richard D’hondt, Ronny Harnie en Tanja Van Sterthem tonen beelden met uiteenlopende thema’s en vanuit verschillende interesses. Daardoor belooft het een boeiende expo te worden met foto’s vanuit verschillende invalshoeken. Vanaf zondag 17 oktober is iedereen welkom elke dag tot en met 24 oktober en dat van 14 uur tot 20 uur. De toegang is gratis.
 3. Ondanks renovatie van flatgebouw staat schimmel op de muren van appartementen: “Dit kan echt niet meer gezond zijn”
  PREMIUM
  Ruisbroek

  Ondanks renovatie van flatgebouw staat schimmel op de muren van appartemen­ten: “Dit kan echt niet meer gezond zijn”

  Zeven jaar na de grote renovatie van een flatgebouw in Ruisbroek krijgen de bewoners af te rekenen met vochtproblemen. Diane Mees vraagt al twee jaar een oplossing aan de Gewestelijke Maatschappij voor Volkshuisvesting. Intussen staat er schimmel op de muren. “De muren beginnen zelfs te barsten”, zucht Diane. De maatschappij laat weten dat er een grondig onderzoek zal komen.