(Illustratiebeeld)
Volledig scherm
(Illustratiebeeld) © Baert Marc

Bloedsporen verraden identiteit inbreker: 18 maanden cel gevorderd

Sint-Pieters-LeeuwEen dertiger die verdacht wordt van een inbraak in Sint-Pieters-Leeuw riskeert 18 maanden cel. De man werd geïdentificeerd op basis van zijn DNA-profiel maar kon nooit aangetroffen worden. Ook naar de rechtbank stuurde hij zijn kat.

  1. INTERVIEW. Twee Russen schilderen grootste mural van Europa op een gevel in Halle: “Wie  met grote rollers aan de slag wil, kweekt maar beter stevige armspieren”
    PREMIUM
    Halle

    INTERVIEW. Twee Russen schilderen grootste mural van Europa op een gevel in Halle: “Wie met grote rollers aan de slag wil, kweekt maar beter stevige armspieren”

    Ze starten hun dag met yoga, drinken geen alcohol en leven zich graag uit op monumentale canvassen. Gooze en Bozik vlogen over uit Rusland en werken zeven dagen op zeven om de grootste muurschildering van Europa op een gevel in Halle te zetten. “We hebben meer dan achthonderd spuitbussen mee, maar het wordt nog steeds nipt”, vertelt Gooze (35) wanneer hij ons langs het Kanaal Brussel-Charleroi meeneemt in de wondere wereld van monumentale street art.