Eerder werden ook al de wachthuisjes op de kerkhoven van Ruisbroek en Vlezenbeek hersteld. Op archiefbeeld schepen van Gebouwen Olivier Huygens (N-VA) en schepen van Begraafplaatsen Veerle Seré (N-VA) aan de ingang van de begraafplaats in Ruisbroek.
Volledig scherm
Eerder werden ook al de wachthuisjes op de kerkhoven van Ruisbroek en Vlezenbeek hersteld. Op archiefbeeld schepen van Gebouwen Olivier Huygens (N-VA) en schepen van Begraafplaatsen Veerle Seré (N-VA) aan de ingang van de begraafplaats in Ruisbroek. © rv

Begraafplaatsen Zuun en Ruisbroek worden als eersten vergroend: Sint-Pieters-Leeuw investeert 1,8 miljoen euro

Sint-Pieters-LeeuwDe begraafplaatsen in Sint-Pieters-Leeuw zullen er binnen enkele jaren helemaal anders uitzien. Het worden parkbegraafplaatsen met aandacht voor het groen en de rust.

 1. Pannenkoeken met zelfgemaakt ijs, appeltjes of Grand Marnier? Bij deze acht zaken in Brussel, de Rand en het Pajottenland vier je Lichtmis zoals het hoort
  PREMIUM
  Brussel/Rand

  Pannenkoe­ken met zelfge­maakt ijs, appeltjes of Grand Marnier? Bij deze acht zaken in Brussel, de Rand en het Pajotten­land vier je Lichtmis zoals het hoort

  “Er is geen vrouwke zo arm, of ze maakt met Lichtmis haar panneke warm.” Volgende week woensdag, op 2 februari, is het Maria-Lichtmis en dat wordt uiteraard gevierd met pannenkoeken. Onze redactie zocht enkele leuke adresjes uit: acht ijssalons en brasserieën in Brussel, de Rand en het Pajottenland waar je terechtkan voor een klassieke pannenkoek of eentje met een upgrade. Kies jij voor de ‘mikado’, ‘de bom’ of eentje met advocaat? Of heb je toch liever een echte pancake?
 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.