Kristof Pieters
Volledig scherm
© Kristof Pieters

Zwaargewonde bij steekpartij op basketbalpleintje

Sint-Niklaas/StekeneOp een basketbalpleintje in de Jan Breydelstraat in Sint-Niklaas heeft maandagavond een steekpartij plaatsgevonden. Het slachtoffer werd met zware verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis.

 1. Striptekenaar Sylvain Polfliet brengt met hulp van fan stripheld Brian Howell weer tot leven: “Kriebelt nu ook weer om nieuw werk uit te brengen”
  PREMIUM
  Sint-Gillis-Dendermonde

  Stripteke­naar Sylvain Polfliet brengt met hulp van fan stripheld Brian Howell weer tot leven: “Kriebelt nu ook weer om nieuw werk uit te brengen”

  Stripheld Brian Howell, meer dan veertig jaar geleden gecreëerd door tekenaar Sylvain Polfliet (74) uit Sint-Gillis-Dendermonde, maakt een comeback. Met de steun van fan en stripverzamelaar Sascha Van Laeken (51) komen de albums opnieuw uit. In luxeversie én met gepersonaliseerde covers getekend door Polfliet. “Ik pik de draad met plezier weer op”, zegt die.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 1. Het rommelt bij Vlaams Belang: “Brusselmans kent geen enkel dossier, we zien hem nooit. Heeft hij de jongeren ergens in zijn binnenzak verstopt?”
  PREMIUM
  Sint-Niklaas

  Het rommelt bij Vlaams Belang: “Brussel­mans kent geen enkel dossier, we zien hem nooit. Heeft hij de jongeren ergens in zijn binnenzak verstopt?”

  Tegen eind deze maand wil Frans Wymeersch (69) duidelijkheid van zijn partij Vlaams Belang. Al twee jaar voelt de Vlaams Belang-fractie in de Sint-Niklase gemeenteraad zich niet gesteund door het lokale partijbestuur met nieuwkomer en parlementslid Filip Brusselmans (23). Vorige maand kwam de frustratie tot een hoogtepunt. Als er eind deze maand geen oplossing komt, is een breuk bij Vlaams Belang in Sint-Niklaas op til. “Zo kan het écht niet verder.”