Protest voor aanvang aan het stadhuis, met het actiecomité Asbeststortplaats Dicht en PVDA, ondersteund door rapper Tom De Rocker.
Volledig scherm
Protest voor aanvang aan het stadhuis, met het actiecomité Asbeststortplaats Dicht en PVDA, ondersteund door rapper Tom De Rocker. © Joris Vergauwen

"Wil niet pispaal van asbestprobleem zijn"

SINT-NIKLAASOp het rapport van de Vlaamse milieu-inspectie is het nog wachten, maar in een speciale gemeenteraadscommissie over de asbestproblematiek in Sint-Niklaas kwam SVK-directeur Walter Verhaert gisterenavond wél de aanpak van zijn bedrijf verdedigen. Voor aanvang was er protest van het actiecomité 'Asbeststort Dicht' en PVDA.

  1. Broederschool houdt wafelenbak voor 100ste verjaardag oud-leerling Marc Sleen: “Avonturen van Nero blijven voortleven op zijn oude school”
    PREMIUM
    Sint-Niklaas

    Broeder­school houdt wafelenbak voor 100ste verjaardag oud-leer­ling Marc Sleen: “Avonturen van Nero blijven voortleven op zijn oude school”

    De 100ste verjaardag van de overleden stripauteur Marc Sleen is maandag gevierd in zijn oude school, de Broederschool in Sint-Niklaas. De geestelijke vader van stripheld Nero zat er van zijn 8 tot 16 jaar op de schoolbanken. De tekenaar werd er herdacht met een creatief project door de leerlingen én een grote wafelenbak, net zoals aan het einde van elk Nero-album.