Mohamed N. werd door de politierechter in Sint-Niklaas veroordeeld tot een jaar rijverbod
Volledig scherm
Mohamed N. werd door de politierechter in Sint-Niklaas veroordeeld tot een jaar rijverbod © bfs

Wegpiraat stak voorbij via fietspad, parkeerde dwars over de rijbaan en vertrok met gierende banden: “Ik werd aangevuurd door passagier die heel de tijd ruzie maakte”

Sint-NiklaasEen wegpiraat is door de politierechtbank in Sint-Niklaas veroordeeld tot een jaar rijverbod. Mohamed N. stak onder meer een auto rechts voorbij over het fietspad, gebruikte geen richtingaanwijzers, parkeerde dwars over de baan en reed met gierende banden weg.

 1. Nieuw bouwproject Stationsstraat onder de loep: 1.300 vierkante meter winkelruimte, groene long en twee historische gevels die overeind blijven: “Een nieuwe wandellus in het centrum”
  PREMIUM
  Sint-Niklaas

  Nieuw bouwpro­ject Stations­straat onder de loep: 1.300 vierkante meter winkelruim­te, groene long en twee histori­sche gevels die overeind blijven: “Een nieuwe wandellus in het centrum”

  Het nieuw aangekondigd bouwproject voor de Stationsstraat in Sint-Niklaas heeft bijna 1.300 vierkante meter winkelruimte, 95 woningen en een groen, overdag publiek toegankelijk binnengebied. Acht aaneengesloten winkelpanden worden gesloopt, maar twee historische gevels blijven wel overeind.
 2. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 1. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.
 2. Van opluchting tot gemiste kans: lokale middenstand verdeeld over uitstel nieuwe Grote Markt
  PREMIUM
  Sint-Niklaas

  Van opluchting tot gemiste kans: lokale midden­stand verdeeld over uitstel nieuwe Grote Markt

  Marktkramers, horeca-uitbaters en ondernemers rond de Grote Markt reageren verdeeld op het uitstel van de heraanleg van de Grote Markt. Sommigen halen opgelucht adem, anderen betreuren dan weer de vertraging of noemen heel het dossier “een klucht”. Waar iedereen het wél over eens is, is dat de huidige, hobbelige staat van de terraszone niet houdbaar is tot aan de start van de werkzaamheden.