Protest van PVDA voor de gemeenteraad, tegen de invoering van de nieuwe diftar-afvalophaling.
Volledig scherm
Protest van PVDA voor de gemeenteraad, tegen de invoering van de nieuwe diftar-afvalophaling. © JVS

Weg met de huisvuilzak, alleen nog afvalcontainer: Sint-Niklase gemeenteraad keurt ondanks protest duurdere tarieven goed

Na een discussie van bijna drie uur heeft de Sint-Niklase gemeenteraad groen licht gegeven voor de tarieven voor de diftar-afvalophaling in Sint-Niklaas. Vanaf 1 juli schakelt de stad over van de vuilniszak naar de huisvuilcontainer. Dat de ophaling van het restafval de inwoners méér zal kosten, is duidelijk. “Maar we betalen nu structureel te weinig voor de afvalophaling. We zijn vandaag ook solidair met de grootste vervuilers. Dat moet en zal veranderen”, aldus de nieuwe MIWA-voorzitter Filip Baeyens (N-VA). Vlaams Belang en PVDA stemden tégen, CD&V onthield zich. Nog niet alle praktische vragen zijn beantwoord.

11 reacties

 • Fredien Vandervekens

  2 jaar geleden
  Protest ? Tja, met de Groene Rakkertjes in het bestuur ….. En de Groene idéeen voor de diftar-containers ? Wat appartementen (zonder garage, zonder tuin) betreft ? In de hall zetten, kaboutertjes ? Lieven de Groene Leeuw !
 • Guido Maes

  2 jaar geleden
  Vroeger moesten wij daar allemaal niet extra voor bijbetalen het zat allemaal in de gemeentebelastingen, nu moet je voor alles en nog wat bijbetalen. Wij wisten het allemaal het heeft weeral te maken met de graaipolitiek niks meer niks minder en de producent van die vuilbakken lacht ook weer in het vuiste samen met nog enkele andere politiekers.
 • Renée Schietekat

  2 jaar geleden
  En dan maar klagen over het sluikstorten, iets wat alweer zal toenemen.
 • Patricia Serverius

  2 jaar geleden
  Zij die hun rekeningen betalen gaan dus betalen voor zij die hun rekeningen nooit betalen want nu is dat toch ook zo?
 • Danielle Roggeman

  2 jaar geleden
  Wat ik niet eerlijk vind, is dat men betaald voor het aanbieden van de afvalcontainer. Men komt om de 14 dagen het huisvuil ophalen. Als de container nog niet vol is zet je hem dus niet buiten want dan betaal je hiervoor Maar dat betekent dat hij pas na 4 weken wordt geledigd. Hallo de stank die dit veroorzaakt en ook eventueel ongedierte!!!.
 1. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen

 2. Boze Tesla-rijdster verstoort autoshow: "De remmen werken niet"
  Play

  Boze Te­sla-rijd­ster verstoort autoshow: "De remmen werken niet"