Zo wil de stad het woongebied Bellestraat-Zonneken: geconcentreerde woonzones en nog veel open, groene ruimte.
Volledig scherm
Zo wil de stad het woongebied Bellestraat-Zonneken: geconcentreerde woonzones en nog veel open, groene ruimte. © Foto JVS

"We zijn in snelheid gepakt"

SINT-NIKLAASDe stad wordt in snelheid genomen door een projectontwikkelaar in het woonuitbreidingsgebied Bellestraat-Zonneken. Die heeft van de provincie in beroep groen licht gekregen om er een volledig private verkaveling met een 25-tal woningen te zetten aan de Kallohoekstraat. De stad werkt net nu aan een nieuw ruimtelijk plan om te vermijden dat er lukraak wordt gebouwd en trekt naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen.

 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica

 2. Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden
  Play

  Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden