Alle 65-plussers krijgen een derde coronaprik aangeboden.
Volledig scherm
Alle 65-plussers krijgen een derde coronaprik aangeboden. © Yannick De Spiegeleir

Wase eerstelijnszones verrast over langer openhouden vaccinatiecentra voor derde prik: “Zoektocht naar locatie wordt moeilijk”

WaaslandEr rijzen praktische vragen over de locatie waar 65-plussers hun derde coronaprik moeten krijgen. Dat leert een rondvraag bij de Wase vaccinatiecentra. De sluiting van de centra is gepland voor de eerste helft van oktober. “Het zal zoeken worden naar een nieuwe locatie.”

 1. Daders overval op scoutskamp veroordeeld: moeten allebei in therapie
  Steendorp/Vrasene

  Daders overval op scoutskamp veroor­deeld: moeten allebei in therapie

  De correctionele rechtbank van Dendermonde veroordeelde maandag de twee jongemannen die de voorbije zomer een gewapende overval pleegden op een scoutskamp in Steendorp. Opmerkelijk: één van de daders, Amar S. (19) werd door familie en vrienden nochtans omschreven als “goedaardig”. “Ik was het noorden kwijt nadat ik vernam dat mijn ex zwanger was”, vertelde hij zelf aan de rechter. Beide daders krijgen bovenop hun celstraf aangepaste psychologische begeleiding.
 2. Huurgeschil loopt zwaar uit de hand: “In elkaar geslagen” volgens slachtoffer, “van de trap gevallen” volgens huisbaas
  PREMIUM
  Sint-Niklaas

  Huurge­schil loopt zwaar uit de hand: “In elkaar geslagen” volgens slachtof­fer, “van de trap gevallen” volgens huisbaas

  Een geschil over achterstallige huur en zware verwaarlozing van een huurappartement in Sint-Niklaas is maandagavond geëscaleerd. Jurgen Vercauteren (50) werd zwaar toegetakeld naar het ziekenhuis afgevoerd, naar eigen zeggen nadat hij in opdracht van huisbaas Walter Vermeulen in elkaar werd geslagen. Die laatste ontkent met klem en zegt dat de man betrapt werd bij een inbraak in een aanpalende flat en dronken van de trap is gevallen.