De Salons in de Stationsstraat.
Volledig scherm
De Salons in de Stationsstraat. © JVS

“Waarom duur studiebureau nodig om toekomst Salons te bepalen?”: oppositie stelt vragen bij zoektocht nieuwe bestemming stadsgebouw

De oppositie heeft heel wat vragen bij de manier waarop het schepencollege de Salons in de Stationsstraat een nieuwe bestemming wil geven.

1 reactie

 • Jan Praet

  2 jaar geleden
  Het stadsbestuur van Sint-Niklaas lijkt wel verslaafd aan studiebureau´s. Die onnatuurlijke, dure voorliefde roep vragen op. Vooral omdat het om belastinggeld gaat.
 1. Twee keer waterellende op korte tijd. Wat is er aan de hand? “Capaciteit van riolering is niet bestand tegen zo’n extreme regenval”
  Sint-Gillis-Waas

  Twee keer waterellen­de op korte tijd. Wat is er aan de hand? “Capaciteit van riolering is niet bestand tegen zo’n extreme regenval”

  Bij de watersnood van eind juni was er nog veel begrip vanwege de uitzonderlijke regenval maar nu Sint-Gillis-Waas dit weekend opnieuw zwaar getroffen werd, klinkt er steeds meer kritiek bij de inwoners. “We gaan een versnelling hoger moeten schakelen als zulk extreem weer het nieuwe normaal wordt”, erkent burgemeester Maaike De Rudder (CD&V).
 2. Nieuwe bestemming voor Salons: investeerders gezocht voor horeca en publiekstrekkende functies

  Nieuwe bestemming voor Salons: investeer­ders gezocht voor horeca en publieks­trek­ken­de functies

  Het gebouw en de grote tuin van de Salons in de Stationsstraat krijgen een nieuwe bestemming. Een gespecialiseerd bureau gaat deze maand in opdracht van de stad van start met de zoektocht naar kandidaat-investeerders. Bedoeling is om er horeca onder te brengen, in combinatie met andere ‘publiekstrekkende’ functies. Het is nog niet helemaal zeker of het Huis van de Sint er kan blijven.
 3. REEKS. 50 jaar blokken van Amelinckx. Bij ‘café Paul’ aan blok 1: “Hier besef je wat écht samenleven betekent”
  PREMIUM

  REEKS. 50 jaar blokken van Amelinckx. Bij ‘café Paul’ aan blok 1: “Hier besef je wat écht samenleven betekent”

  Samen leven, zorgt voor samenhorigheid. En dat geldt zeker in de blokken van Amelinckx. Gedeelde tranen en een gezamenlijke lach, dicht bij elkaar. En zo is het ook voor de vijf bijna onafscheidelijke vrienden Paul D’hondt, Karin Vleminckx, Sandra Dielens, Sarah Schoofs en Ivan De Hauwere. Het beton van de blokken is het cement van hun vriendschap. “Dit is onze plek, bij elkaar, waar we het leven nemen zoals het komt.” Lees meer verhalen van bewoners van de blokken van Amelinckx in ons dossier.