Woon-zorgcentrum De Spoele in Sint-Niklaas.
Volledig scherm
Woon-zorgcentrum De Spoele in Sint-Niklaas. © JVS

Voorbije weekend drie bewoners De Spoele overleden na uitbraak: “Regels worden hier wél heel strikt opgevolgd”

Sint-NiklaasDrie van de dertig besmette bewoners van woon-zorgcentrum De Spoele in Sint-Niklaas zijn het voorbije weekend overleden. Het virus raakte er midden februari tussen de eerste en tweede prik binnen. Ook zeven medewerkers raakten besmet. Zorgpunt Waasland benadrukt dat het wél alle voorschriften heel strikt opvolgt, nadat enkele familieleden vorige week kritiek hadden geuit over de aanpak in het rusthuis.

 1. VIDEO: Jongeren Berkenboom scoren met filmpje tegen racisme: “Negativiteit bestrijden met campagne #Jijhoorthierthuis9100"

  VIDEO: Jongeren Berkenboom scoren met filmpje tegen racisme: “Negativi­teit bestrijden met campagne #Jij­hoorthier­t­huis9100"

  Jongeren van Berkenboom Humaniora hebben een filmpje ingeblikt tegen racisme, voor een wedstrijd van Unia. Het werd bij de beste vijf verkozen van 119 inzendingen. Ze maken er een heuse campagne van, onder de noemer #Jijhoorthierthuis9100, waarvoor ze inspiratie haalden bij het tv-programma ‘Make Belgium Great Again’. “In heel Sint-Niklaas willen we onze boodschap tégen negativiteit uitdragen.”
 1. Man is populair op TikTok door dit bizarre trucje
  Play

  Man is populair op TikTok door dit bizarre trucje

 2. Axel heeft goed nieuws voor Christa: tot haar grote verbazing erft ze 16.000 euro
  Play

  Axel heeft goed nieuws voor Christa: tot haar grote verbazing erft ze 16.000 euro