De bussen zullen vanaf 2022 rijden in een stervormig netwerk rond Sint-Niklaas en Lokeren.
Volledig scherm
De bussen zullen vanaf 2022 rijden in een stervormig netwerk rond Sint-Niklaas en Lokeren. © JVS

Vervoerregio Waasland stelt nieuw openbaarvervoerplan voor: snelle verbindingen naar hoofdkernen, collectieve taxi’s, flexbussen en deelfietsen

WaaslandVanaf januari 2022 rijden de bussen van De Lijn in een stervormig netwerk rond de steden Sint-Niklaas en Lokeren. Om het (half)uur zullen er snelle verbindingen zijn naar alle omliggende hoofdkernen. Combimobiliteit, het combineren van verschillende vervoersmiddelen, is het speerpunt van het goedgekeurd ontwerpplan van de vervoerregio Waasland. Voor plaatsen die minder goed gedekt zijn door bus of trein komen er alternatieven zoals flexbussen, collectieve taxi’s en deelsystemen.

 1. Verslagenheid bij Smet Rental na dodelijk ongeval met chauffeur Jeroen (40): “Gisteren nog samen op bedrijfsfeestje, nu zit iedereen in zak en as”
  PREMIUM
  Beveren/Destelbergen

  Verslagen­heid bij Smet Rental na dodelijk ongeval met chauffeur Jeroen (40): “Gisteren nog samen op bedrijfs­feest­je, nu zit iedereen in zak en as”

  De vrachtwagenchauffeur die donderdag om het leven kwam bij een ongeval op de E17 in Destelbergen werkte voor het bedrijf Smet Rental uit Beveren. De 40-jarige Jeroen Smet was met een machine op weg naar de firma toen hij tegen een truck op de pechstrook botste. “Een dramatische samenloop van omstandigheden”, zegt operational manager Steven Teirlinck, die hier een mooi portret schetst van de overleden chauffeur, vader van twee kinderen.
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 1. 70 jaar geleden zette bres in Scheldedijk Kallo onder water: “Veel ellende maar tegelijk ook golf van solidariteit”
  PREMIUM
  Kallo

  70 jaar geleden zette bres in Schelde­dijk Kallo onder water: “Veel ellende maar tegelijk ook golf van solidari­teit”

  In de nacht van 31 januari op 1 februari 1953 werden de lage landen getroffen door één van de zwaarste stormen uit de geschiedenis. In Nederland vielen daarbij 1.800 doden, maar ook in ons land was er ellende. Grote delen van Kallo, Zwijndrecht en Melsele kwamen volledig blank te staan na een bres in de Scheldedijk. Precies 70 jaar later is de overstromingsramp nog niet vergeten.