De site van de Vrije Ateliers in de Rode Kruisstraat, met rechts het gebouw van Avansa Waas en Dender. De stad wil de parking omvormen tot 'eco-ateliers', met waterpartijen en groenelementen. Dat zien gebruikers van de Vrije Ateliers allerminst zitten.
Volledig scherm
De site van de Vrije Ateliers in de Rode Kruisstraat, met rechts het gebouw van Avansa Waas en Dender. De stad wil de parking omvormen tot 'eco-ateliers', met waterpartijen en groenelementen. Dat zien gebruikers van de Vrije Ateliers allerminst zitten. © JVS

“Vergroening moet niet absurd worden”: parking Vrije Ateliers moet plaats ruimen voor ‘eco-ateliers’

Sint-NiklaasDe parking van de Vrije Ateliers omvormen tot ‘eco-ateliers’, met waterpartijen en allerlei groenelementen, dat ligt op tafel in de Rode Kruisstraat. Een studiebureau heeft intussen een eerste ontwerp gemaakt. De gebruikers van de Vrije Ateliers, ook oudere mensen, die met ateliermateriaal of muziekinstrumenten naar hun cursus komen, zijn er minder over te spreken. Zij zouden een halve kilometer verder moeten parkeren, aan ‘t Bau-huis. “Een bijzondere socio-culturele plek opgeven voor vergroening? Dit is absurd”, klinkt het.

  1. Vandalen gooien kasteelraam in, maar worden drie minuten later al ingerekend door politie: “Zelf geschrokken hoe snel agenten waren”

    Vandalen gooien kasteel­raam in, maar worden drie minuten later al ingerekend door politie: “Zelf geschrok­ken hoe snel agenten waren”

    De ramen van brasserie Kasteel Walburg in Sint-Niklaas ingooien met een vol bierflesje is geen goed idee. Dat ondervonden vier jongeren vrijdagnacht. Amper drie minuten na het vandalisme werden ze al ingerekend door de politie. “Ook al ging het ‘maar’ om vandalisme, het geeft een veilig gevoel om te weten dat de politie alert is”, zegt zaakvoerster Melissa Verniers van Kasteel Walburg.
    Sint-Niklaas