Ballonvaarder David Spildooren, op weg naar een nieuw Belgisch langeafstandsrecord. Dat vestigde hij met een vlucht vanuit Waasmunster tot in midden-Italië.
Volledig scherm
Ballonvaarder David Spildooren, op weg naar een nieuw Belgisch langeafstandsrecord. Dat vestigde hij met een vlucht vanuit Waasmunster tot in midden-Italië. © RV

Van Waasmunster tot in midden-Italië: David Spildooren vestigt nieuw Belgisch langeafstandsrecord met luchtballon

Sint-NiklaasBelgisch kampioen ballonvaren David Spildooren heeft het Belgisch langeafstandsrecord verbeterd. Hij vloog vanuit Waasmunster tot net voorbij het Italiaanse Perugia, goed voor 1.120 kilometer.

  1. “Vergroening moet niet absurd worden”: parking Vrije Ateliers moet plaats ruimen voor ‘eco-ateliers’
    Sint-Niklaas

    “Vergroe­ning moet niet absurd worden”: parking Vrije Ateliers moet plaats ruimen voor ‘eco-ate­liers’

    De parking van de Vrije Ateliers omvormen tot ‘eco-ateliers’, met waterpartijen en allerlei groenelementen, dat ligt op tafel in de Rode Kruisstraat. Een studiebureau heeft intussen een eerste ontwerp gemaakt. De gebruikers van de Vrije Ateliers, ook oudere mensen, die met ateliermateriaal of muziekinstrumenten naar hun cursus komen, zijn er minder over te spreken. Zij zouden een halve kilometer verder moeten parkeren, aan ‘t Bau-huis. “Een bijzondere socio-culturele plek opgeven voor vergroening? Dit is absurd”, klinkt het.