JVS
Volledig scherm
© JVS

Van vuilniszak naar huisvuilcontainer: “Doel is 40 procent minder restafval”

Op 1 juli 2019 schakelt Sint-Niklaas over van de vuilniszak naar de huisvuilcontainer. Zo’n 32.000 gezinnen zullen zo’n gratis container krijgen van afvalintercommunale MIWA. De containers worden bij de tweewekelijkse ophaling gewogen. Iedereen betaalt voor het aangeleverde gewicht.

15 reacties

 • Kindra Belle

  3 jaar geleden
  Bij ons in Wuustwezel doen ze dit al jaren zo, sinds ze het afval wegen krijgen de meeste mensen bijna een hartaanval als ze de faktuur in de bus krijgen en het zwerfvuil hoopt zich op in de bossen! Succes Sint Niklaas, nu gaat ge pas weten hoe duur uw afval is, houd uw portemonnee maar al open.....
 • Marc Spandel

  3 jaar geleden
  De vuilnisophalers zullen content zijn. Nu moeten ze verplicht pér vuilbak eerst deze gaan ophalen, dan deze (zonder auto's te beschadigen) tot aan de vuilkar rijden, dan het slot openen, dan vastmaken aan het weeg/leegmaak systeem en wachten tot alles gewogen en uitgekieperd is, dan loshaken én (zonder auto's te beschadigen) terug voor de juiste gevel plaatsen. Veel meer werk voor het zelfde loon.
 • Alain Terrieur

  3 jaar geleden
  Ik zie nu al bijna dagelijks hoe mensen (vooral gepensioneerden) de vuilbakken op het stationsplein en elders in de stad volproppen met huishoudelijk afval. Gaan ze die vanaf juli 4 keer per dag leegmaken? Want die vuilbakken zullen nog veel meer werk krijgen. Om van de bermen en plantsoenen nog maar te zwijgen. Overal is het zwerfvuil al massaal toegenomen sinds grofvuil niet meer gratis opgehaald wordt en de grijze zakken zo duur geworden zijn.
 • Patrick Van puymbroeck

  3 jaar geleden
  En dan met die containers steeds tussen de wagens door??? Niemand zal dan wel weten vanwaar die kras dan weer vol
 • Patrick Van puymbroeck

  3 jaar geleden
  Weer zo een domme zet bevesteging van de regel dat het vol dommerikken zit hier ik vrees alleen meer sluikstort wat ik nu al dagelijks zie liggen in de struikjes als ik ga wandelen met hond heeft men nu echt nie 1 ne die wat slimmer is
 1. VIDEO: Jongeren Berkenboom scoren met filmpje tegen racisme: “Negativiteit bestrijden met campagne #Jijhoorthierthuis9100"

  VIDEO: Jongeren Berkenboom scoren met filmpje tegen racisme: “Negativi­teit bestrijden met campagne #Jij­hoorthier­t­huis9100"

  Jongeren van Berkenboom Humaniora hebben een filmpje ingeblikt tegen racisme, voor een wedstrijd van Unia. Het werd bij de beste vijf verkozen van 119 inzendingen. Ze maken er een heuse campagne van, onder de noemer #Jijhoorthierthuis9100, waarvoor ze inspiratie haalden bij het tv-programma ‘Make Belgium Great Again’. “In heel Sint-Niklaas willen we onze boodschap tégen negativiteit uitdragen.”