Een lekker hapje nodig voor je geliefde reptiel of amfibie? In de insectenautomaat in Hamme vind je pasklare en verse maaltijden.
Volledig scherm
PREMIUM
Een lekker hapje nodig voor je geliefde reptiel of amfibie? In de insectenautomaat in Hamme vind je pasklare en verse maaltijden. © Geert De Rycke

Van insecten tot pizza’s: de leukste automaten in de regio

WaaslandJapanse toestanden, waar je zowat álles uit de muur kan halen, kennen we hier nog lang niet. Maar ook in onze regio vind je intussen toch een hele reeks bijzondere automaten. We gingen op pad om de leukste exemplaren op beeld vast te leggen.

 1. Huurgeschil loopt zwaar uit de hand: “In elkaar geslagen” volgens slachtoffer, “van de trap gevallen” volgens huisbaas
  PREMIUM
  Sint-Niklaas

  Huurge­schil loopt zwaar uit de hand: “In elkaar geslagen” volgens slachtof­fer, “van de trap gevallen” volgens huisbaas

  Een geschil over achterstallige huur en zware verwaarlozing van een huurappartement in Sint-Niklaas is maandagavond geëscaleerd. Jurgen Vercauteren (50) werd zwaar toegetakeld naar het ziekenhuis afgevoerd, naar eigen zeggen nadat hij in opdracht van huisbaas Walter Vermeulen in elkaar werd geslagen. Die laatste ontkent met klem en zegt dat de man betrapt werd bij een inbraak in een aanpalende flat en dronken van de trap is gevallen.
 1. VIDEO: Jongeren Berkenboom scoren met filmpje tegen racisme: “Negativiteit bestrijden met campagne #Jijhoorthierthuis9100"

  VIDEO: Jongeren Berkenboom scoren met filmpje tegen racisme: “Negativi­teit bestrijden met campagne #Jij­hoorthier­t­huis9100"

  Jongeren van Berkenboom Humaniora hebben een filmpje ingeblikt tegen racisme, voor een wedstrijd van Unia. Het werd bij de beste vijf verkozen van 119 inzendingen. Ze maken er een heuse campagne van, onder de noemer #Jijhoorthierthuis9100, waarvoor ze inspiratie haalden bij het tv-programma ‘Make Belgium Great Again’. “In heel Sint-Niklaas willen we onze boodschap tégen negativiteit uitdragen.”
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 3. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?