Pieter Luyckx en Arne Van Bel pakken zaterdag in Sint-Niklaas uit met de eerste editie van hun festival 'Hips Don't Lie'.
Volledig scherm
PREMIUM
Pieter Luyckx en Arne Van Bel pakken zaterdag in Sint-Niklaas uit met de eerste editie van hun festival 'Hips Don't Lie'. © JVS

Van hiphopper K1D tot Jacques Brel op orgel: onze weekendtips voor Waas en Dender

Waas en DenderVan hiphop en urban tot accordeonmuziek en zelfs Jacques Brel op orgel: er is voor elk wat wils het komende weekend. We zetten alles met veel plezier even op een rijtje. Onze weekendtips voor het Waasland en de Denderstreek. 

 1. Minister heft bescherming op van Boelwerfkraan als monument, meer dan 2.000 mensen tegen via petitie
  Temse

  Minister heft bescher­ming op van Boelwerf­kraan als monument, meer dan 2.000 mensen tegen via petitie

  Vlaams minister Matthias Diependaele (N-VA) heeft de bescherming van de oude Boelwerfkraan als monument voorlopig opgeheven, ondanks een petitie met meer dan tweeduizend handtekeningen. Zowel de minister als de gemeente benadrukken echter dat het niet automatisch betekent dat de kraan zal verdwijnen. “Maar de restauratie zal hierdoor wel een pak goedkoper worden”, zegt schepen Lieve Truyman (N-VA).
 2. Zorgjuf Freya (28) ruilt webshop Spread the Sparkle tijdelijk in voor pop-upboetiek: “Leuk om klanten eens te kunnen ontmoeten”
  Beveren/Lokeren

  Zorgjuf Freya (28) ruilt webshop Spread the Sparkle tijdelijk in voor pop-upboetiek: “Leuk om klanten eens te kunnen ontmoeten”

  Freya Vermeulen gaat de komende twee weekends voor de eerste maal haar kledingcollectie van webshop ‘Spread the Sparkle’ eens live kunnen tonen aan het publiek. Daarvoor kan ze beroep doen op het pop-uprestaurant van Catering Lombaerts uit Beveren. “Als het aanslaat, is het misschien wel de opstart naar een echte boetiek”, lacht de jonge onderneemster.
 3. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.