Met de ingebruikname van de waterpartij op het centrale plein werd het nieuwe woonproject De Vakschool officieel ingehuldigd.
Volledig scherm
Met de ingebruikname van de waterpartij op het centrale plein werd het nieuwe woonproject De Vakschool officieel ingehuldigd. © Kristof Pieters

Uniek woonproject op voormalige schoolcampus VTS: “6.500 m² stadskernvernieuwing langs drie gezellige pleintjes”

Sint-NiklaasOp een steenworp van de Grote Markt in Sint-Niklaas is dit weekend het woonproject ‘De Vakschool’ ingehuldigd. Negen gebouwen van de vroegere VTS-site werden omgevormd tot 61 fraaie appartementen en lofts. De vroegere speelplaatsen zijn nu groene buurtpleintjes.

  1. Uitbaters bistro Wase Tennisclub doen boeken toe, leden starten petitie: “Zonder Peggy en Floris vrezen we voor een leegloop”
    PREMIUM

    Uitbaters bistro Wase Tennisclub doen boeken toe, leden starten petitie: “Zonder Peggy en Floris vrezen we voor een leegloop”

    Uitbaters Peggy Thys en Floris Verstraeten van bistro Flo&Co op de Wase Tennisclub in Sint-Niklaas gooien na vijf jaar de handdoek in de ring. En dat doen ze met pijn in het hart. “Alle dagen verplicht open moeten zijn van ’s ochtends tot ’s nachts is niet langer rendabel”, klinkt het bij het koppel. Maar volgens het bestuur van de tennisclub zijn niet de openingsuren, maar wel wanbeheer de oorzaak van de problemen bij de uitbaters. De leden van de club zijn ondertussen een petitie gestart om Peggy en Floris alsnog aan boord te houden.
    Sint-Niklaas