De feiten speelden zich af in een appartement op de tweede verdieping in de Kleine Peperstraat.
Volledig scherm
De feiten speelden zich af in een appartement op de tweede verdieping in de Kleine Peperstraat. © Kristof Pieters

Twee gewonden bij steekpartij in appartement, vier personen gearresteerd voor verhoor

sint-niklaasBij een steekpartij in een appartement in de Kleine Peperstraat in Sint-Niklaas zijn woensdag twee gewonden gevallen. De politie arresteerde vier andere aanwezige personen en nam ze mee voor verhoor. Eén is nog voortvluchtig. Vermoedelijk gaat het om een ruzie in het drugsmilieu. 

 1. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.
 2. Van 189 naar 630 leegstaande woningen in jaar tijd: “Wooncontroleurs konden door corona écht controleren”
  Sint-Niklaas

  Van 189 naar 630 leegstaan­de woningen in jaar tijd: “Wooncon­tro­leurs konden door corona écht controle­ren”

  Opmerkelijk: het aantal leegstaande woningen in Sint-Niklaas is in één jaar tijd verdrievoudigd, van 189 in 2019 naar 630 in 2020. De reden? Door de lockdown vorig jaar konden de wooncontroleur zijn job pas écht goed uitoefenen, omdat er geen woningkwaliteitsonderzoeken konden gebeuren. Hij kreeg er meteen ook een collega bij. “En meteen blijkt dat er in het verleden heel veel leegstand onder de radar is gebleven”, kaart Jef Maes (PVDA) aan. De stad gaat ingrijpen met een hogere leegstandsbelasting, waarbij eigenaars van leegstaande woningen vanaf het vierde jaar 10.000 euro zullen moeten betalen, in plaats van 5.000 euro nu.
 1. Sociale huurders zetten hun schoentje bij Woonanker Waas: “Renovaties gebeuren in erbarmelijke omstandigheden en afwerking laat te wensen over”
  Temse/Sint-Gillis-Waas/Stekene

  Sociale huurders zetten hun schoentje bij Woonanker Waas: “Renovaties gebeuren in erbarmelij­ke omstandig­he­den en afwerking laat te wensen over”

  Een delegatie huurders van Woonanker Waas heeft zondag een ludieke actie gehouden aan de hoofdzetel van de huisvestingsmaatschappij. Momenteel worden er een 400-tal sociale woningen verbouwd maar de werken verlopen niet zoals het hoort. “Intussen moeten huurders soms in mensonwaardige omstandigheden leven”, klinkt het.